Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 24 jan 2020

Rocket League stopt online multiplayer op macOS

Rocket League is één van de grootste games van dit moment. Ooit werd de game vrijgegeven als gratis game voor PlayStation Plus op de PlayStation 4 en vanuit die positie heeft de game langzaam de wereld veroverd. De game is ook speelbaar op macOS. Maar daar gaat wat voor veranderen.

Ontwikkelaar Psyonix heeft namelijk weten dat de game op macOS en Linux vanaf maart niet meer wordt ondersteund. In die maand verschijnt er een patch, wat de laatste gaat zijn en waarmee de game ook niet meer online gespeeld kan worden.

Streep door Rocket League op macOS

Mocht je de game in bezit hebben, dan is het nog wel mogelijk om na de patch de game te blijven spelen. Het is puur de online functionaliteit die verdwijnt. Al het andere blijf je gewoon houden. Mocht je dus tijdens het spelen voorwerpen hebben vrijgespeeld, dan houd je die en kun je die blijven gebruiken voor lokale potjes. Zo kun je het voor altijd blijven opnemen tegen de computer en is het ook mogelijk om de game met vrienden te spelen in de split-screen modus.

Met raceauto’s speel je een voetbalspel in de game

De reden waarom macOS niet meer wordt ondersteund, heeft te maken met het feit dat de game niet heel erg veel gespeeld wordt op dat platform. Door deze keuze te maken is het voor de ontwikkelaars makkelijker om in de toekomst verbeteringen en veranderingen in de game aan te brengen, zonder nog rekening te hoeven houden met twee platforms waarop de game nauwelijks gespeeld wordt.

Mocht je de game via Steam op macOS hebben gekocht, dan is het overigens wel goed om te weten dat je de game nog altijd op de pc kunt spelen. Hoewel de ontwikkelaar in mei is overgenomen door Epic Games, die de Epic Games Store heeft, is de game gewoon speelbaar via Steam. Wil je echter andere games gaan proberen, dan is dit artikel het lezen waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Rocket League stopt online multiplayer op macOS
Sluiten