Rocketbook: herbruikbaar notitieblok om je aantekeningen te digitaliseren

Door alle apps en gadgets die we tegenwoordig gebruiken lijkt het goede oude notitieblok een stuk minder nuttig. Echter: fabrikanten als Moleskine maken al mooie schrijfblokken en schetsboeken om je aantekeningen makkelijk mee te digitaliseren. Deze Rocketbook gaat weer een stapje verder!

Net zoals z’n concurrenten werkt Rocketbook met kleine stippen, waardoor de positie van de inkt getrackt wordt. Met de bijbehorende app sla je zo eenvoudig je werk op in één van de verschillende cloudservices (o.a. Google Docs, Evernote, Dropbox, etc.).

Het slimme zit ‘m in de speciale tekens onderaan de pagina. Door verschillende icoontjes aan te kruisen bepaal je zelf naar welke van deze diensten je notities gestuurd worden. Jawel, dat is handig!

Daarnaast is de Rocketbook ontworpen voor in je… magnetron. ‘Waarom zou ik in hemelsnaam mijn huiswerk in de magnetron stoppen?’, denk je nu misschien. Welnu: als je een speciale pen gebruikt, de Pilot Frixion, is de Rocketbook te hergebruiken. De inkt in deze pen lost op als hij aan hoge temperaturen wordt blootgesteld.

Zodra je notities opgeslagen zijn, en je Rocketbook helemaal vol, verwarm je ‘m en je blok is weer zo goed als nieuw! Het boekje wordt momenteel gecrowdfund op Indiegogo, waar het een behoorlijk succes is. Aanvankelijk vroeg men 20.000 dollar, maar inmiddels is er ruim twee ton opgehaald.

Voor 57 euro (incl. verzendkosten) bestel je twee Rocketbooks, een Frixion-pen en krijg je toegang tot de app. Als het goed is kun je het pakket in juli verwachten. Mocht je inkt opraken, dan kun je de Frixion-pennen overigens ook gewoon in Nederland kopen.

Reageer op artikel:
Rocketbook: herbruikbaar notitieblok om je aantekeningen te digitaliseren
Sluiten