Ilona Braam
Ilona Braam Cars 7 mei 2018

Deze merkwaardige fiets is ontworpen alsof het een auto is

Het bedrijf ROD Cycles uit Paraguay maakt fietsen, maar had misschien toch liever auto’s gemaakt. De fietsenmaker bouwt zijn fietsen namelijk meer alsof het auto’s zijn en dat zien we terug in het design van de tweewielers. De nieuwe toevoeging aan de ROD Cycles collectie is de Model 2. Een interessant uitziende fiets waar op de één of andere manier iets aan lijkt te ontbreken.

Frame met unieke vorm

Wat meteen opvalt aan de Model 2 is dat het lijkt alsof er minder stangen zijn dan normaal. ROD Cycles houdt er dan ook van om met unieke geometrische vormen te spelen bij het designen van hun fietsen.

Blijkbaar is niet alles nodig wat we normaal gesproken in het frame van een fiets ziet en kun je bepaalde dingen gewoon weglaten. De fietsenmaker heeft er ook voor gekozen de zadelpen een behoorlijk stuk te verkorten, wat bijdraagt aan de interessante look.

ROD Cycles Model 2 fiets

Fiets met zwevend zadel

Eerder kwam ROD Cycles al met de Beurban fiets, welke met een nog vreemder uitziend frame komt. Het zadel lijkt gewoonweg te zweven boven het achterste wiel en het ziet eruit alsof je niet al te zwaar moet zijn om op de fiets een tochtje te kunnen ondernemen.

Het bedrijf is een up-and-coming fietsenmaker en we hopen in de toekomst in ieder geval nog veel meer van ze te zien. We zijn benieuwd waar ze de volgende keer weer mee komen.

ROD Cycles Beurban

Om je fietstochten succesvol te maken, heb je niet alleen een mooie fiets nodig (en bij de Beurban misschien een licht gewicht). Je moet natuurlijk ook weten waar je heen moet en uiteraard is het handig om je statistieken bij te houden. Deze vijf handige apps helpen je een handje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Cool Material

Reageer op artikel:
Deze merkwaardige fiets is ontworpen alsof het een auto is
Sluiten