Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 apr 2018

Afvallen door te gamen: Amerikaan verzint briljante oplossing

Eén van de grootste problemen waar we nu mee te maken hebben is overgewicht. Enerzijds ontstaat dit door onze eetpatronen, anderzijds door het gebrek aan beweging. Zo is het geen geheim dat kinderen tegenwoordig meer binnen zitten dan dat zij buiten aan het spelen zijn en aan sporten doen. Gemiddeld gezien dan. Met dat in het achterhoofd ging Jeremy Fielding aan de slag met zijn roeimachine. Hij heeft deze zo aangepast dat hij gekoppeld zit aan een spelcomputer en dat er eigenlijk alleen maar gegamed kan worden wanneer iemand zit te roeien.

Roeien om te gamen

In de onderstaande video laat Fielding zien hoe het systeem in elkaar is gezet en hoe het werkt. Gek genoeg heeft hij anno 2018 besloten om dit te koppelen aan een Wii, een spelcomputer die vandaag de dag eigenlijk niet meer gebruikt wordt.

En je kinderen laten gamen op deze zeer verouderde console is eigenlijk zielig. Haal dan tenminste een PlayStation 3 in huis, waar je daadwerkelijk nog wat mee kan. Maar wellicht is er puur voor de Wii gekozen omdat deze minder stroom nodig hebt en in dit systeem dus kan werken.

Door te roeien in deze setting wordt een kleine batterij opgeladen en die voorziet de spelcomputer van stroom. Deze is volgens Fielding expres beperkt gehouden, waardoor er eigenlijk altijd wel iemand moet roeien. Er is enkel ruimte voor een kleine pauze in het roeien, waarin men van plek kan veranderen. A

ls er vervolgens niet hard genoeg wordt geroeid of de wisseling te lang duurt, dan valt de stroom keihard uit. Omdat de Wii nooit gebruik heeft gemaakt van een automatische standby functie, betekent dat dat je al je voortgang bent kwijt geraakt.

Roeien

Daarmee is het voornamelijk iets dat in de theorie geinig is, maar in de praktijk eigenlijk zo goed als nutteloos is. Maar hey, als je dan toch moet bewegen, doe het op deze manier. Ben je meer van het gewone gamen? Bezoek dan onze gamingpagina hier.

Reageer op artikel:
Afvallen door te gamen: Amerikaan verzint briljante oplossing
Sluiten