Roetz: Nederlandse elektrische fiets scoort met uniek karakter

Elektrische fietsen worden steeds moderner. Het stoffige bejaarden-imago wordt langzaam afgeschud, met prachtige bolides als gevolg. Vooral het Nederlandse Roetz maakt indruk. Zij gebruiken tweedehands fietsen van merken als Sparta, Batavus of Gazelle als basis voor hun elektrische fietsen.

Unieke Nederlandse elektrische fietsen

Oftewel, oude doch hoogwaardige fietsen krijgen een tweede leven, met een elektrisch tintje. Roetz stelt desalniettemin hoge eisen aan elke elektrische fiets die hun fabriek uitrijdt. Ze moeten in goede staat en degelijk zijn, met een urban uitstraling die je direct herkent maar niet teveel opvalt. Oerhollandse kwaliteit dus.

Daar blijft het niet bij als het om de unieke missie van Roetz gaat. De fietsen worden namelijk door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in elkaar gezet. De Nederlandse fietsenproducent biedt hen een kans door ze op te leiden tot volwaardige fietsenmakers.

Roetz elektrische fiets uit Nederland Roetz elektrische fiets uit Nederland

Roetz Road+

Jij scoort dus tegen een prettige prijs een stoere en unieke elektrische fiets, en werkelozen krijgen een nieuwe kans. Win-win toch? Wij zijn vooral fan van de Road+, een elektrisch model van Roetz-Bikes. De accu van de Road+ is amper te zien.

🚲Check ook: De Coboc Brooklyn One is een elektrische fiets waar je U tegen zegt

Vergis je echter niet: de fiets heeft alsnog een krachtige doch stille 250 Watt Zehus motor. Daarmee is de comfortabele fiets alsnog krachtig genoeg om je overal te brengen, al zijn er absoluut krachtigere modellen te vinden op de markt. Maar goed, dat is ook niet de focus van Roetz. De middenweg die met de Road+ wordt geboden is voor bijna iedereen meer dan genoeg.

Met een volle accu heb je een actieradius van 30 tot 40 kilometer, dus ook dat zit wel goed. Elk exemplaar wordt dus met de hand gemaakt, in Amsterdam. De Road+ Men is verkrijgbaar vanaf 2000 euro, maar verwacht er niet morgen al op rond te rijden. Omdat elk exemplaar met de hand wordt gemaakt, heb je te maken met een levertijd van zo’n zes tot acht weken. Hier lees je meer over Roetz.

Reageer op artikel:
Roetz: Nederlandse elektrische fiets scoort met uniek karakter
Sluiten