Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 mei 2019

ROG introduceert Strix XG 17: de portable gaming-monitor

Op het gebied van game-schermen is het lastig om te innoveren. De meeste schermen zijn vooral beter qua resolutie, kwaliteit van het beeld en wellicht nog curved. Dan is het des te fijner dat je soms iets voorbij ziet komen dat echt iets anders is. De ROG Strix XG17 is daar een voorbeeld van. Het is een scherm dat losgekoppeld kan worden van stroom en zodoende altijd en overal gebruikt kan worden.

De ROG Strix XG17 voor onderweg

De ROG Strix XG17 is vooral bedoeld voor de fanatiekeling. Iemand die geïnvesteerd heeft in een hele dikke laptop om daar van alles en nog wat mee te doen. Met dit scherm kun je altijd en overal een tweede scherm naast je laptopscherm gaan plaatsen en op die manier nog beter kunnen multitasken. Of je gebruikt een soort van standaard en plaats daar het scherm op, zodat het scherm boven je reeds bestaande laptopscherm staat. Dan kun je in het ene scherm de game spelen en in het andere scherm er voor kiezen om andere dingen in de gaten te houden. Dat is voornamelijk handig voor streamers.

ROG Strix XG17

Er was in de demonstratieruimte echter nog een andere optie en die was misschien wel interessanter. Je kunt het scherm ook gebruiken om een ander device op aan te sluiten, zoals een Nintendo Switch. Daarvoor heb je nog steeds stroom nodig voor het docking station, maar dit is ideaal voor wanneer je met vrienden een weekendje weg gaat.

Te veel huisjes hebben nog televisies uit het jaar nul waar je geen HDMI op kunt aansluiten. Door de Switch en dit scherm mee te nemen heb je een redelijk alternatief om samen potjes Mario Kart 8 Deluxe op te spelen. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om hetzelfde te doen met een PlayStation 4 en FIFA 19.

ROG Strix XG17

En het is tegelijkertijd ook een goede monitor. Hij beschikt over een Full HD-resolutie met een refreshrate van 240 Hz, wat echt heel veel is. Hij maakt gebruik van Adaptive Sync, beschikt over een Micro HDMI en USB-C ingang en komt met een Smart Case. Een volle batterij gaat drie uur met op 240 Hz en mocht je even pauze nemen, dan kun je hem via Quick Charge snel opladen.

Reageer op artikel:
ROG introduceert Strix XG 17: de portable gaming-monitor
Sluiten