Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 30 mei 2019

Voor gamers die geluid belangrijk vinden: ROG Theta 7.1

Deze week wordt in Taiwan de jaarlijkse Computex gehouden. Tijdens dat evenement laten meerdere technologiebedrijven zien wat ze de aankomende tijd allemaal gaan uitbrengen. Bij Republic of Gamers, oftewel ROG, hebben we een groot aantal nieuwe gamingproducten gezien. Voor wanneer je geluid in een game belangrijk vindt, dan kun je uitkijken naar de ROG Theta 7.1 surround-sound USB-C gamingheadset.

De ROG Theta 7.1

De ROG Theta 7.1 surround-sound USB-C gamingheadset is zeker niet de eerste headset die virtueel gebruik maakt van een 7.1 Surround techniek. Het grote voordeel daarvan is dat je via de headset kunt horen waar vijanden zich in een shooter bevinden. Je kunt de voetstappen horen van achteren wanneer ze je proberen te besluipen en dat levert een voordeel op. Het probleem van verschillende 7.1 headsets is dat de bass niet goed werkt. Republic of Gamers heeft er voor gekozen om per oor vier drivers te plaatsen, waardoor je er in totaal acht hebt. De drivers geven de verschillende richtingen aan waar het geluid vandaan komt, en zorgen er tegelijkertijd voor dat de bass virtueel wordt verwekt. Met name bij games die zich niet gericht hebben op een 7.1-optimalisatie moet dit een betere ervaring geven.

ROG Theta 7.1 surround-sound USB-C gamingheadset

Verder wordt de headset geleverd met een AI-powered noise-cancelling microfoon. Deze kan het omgevingsgeluid detecteren en bepalen wat storend is. Denk daarbij aan een ventilator die draait of mensen die op de achtergrond aan het kletsen zijn. Deze geluiden worden als het goed is weggefilterd en dat zorgt er voor dat je medespelers het niet hoort. En doordat het gebruik maakt van een USB-C-aansluiting, zou je hem eventueel ook kunnen gebruiken voor andere devices, zoals je smartphone.

De nieuwe headset moet als het goed is later dit jaar worden uitgebracht. Een prijs voor de headset is nog niet bekendgemaakt. Wil je meer lezen over headsets? Bezoek dan hier onze overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Voor gamers die geluid belangrijk vinden: ROG Theta 7.1
Sluiten