Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom het ROI van Bitcoin en altcoins stijgt bij een beurslisting

Vaak zien we dat koersen stijgen op het moment dat bekend wordt dat cryptomunten worden genoteerd op de grote cryptobeurzen. Veel beleggers vragen zich af waarom dit het geval is. Ook is het interessant om de opbrengst van die investering (ROI) te berekenen. In deze bijdrage delen we graag het antwoord.

Waarom is een beurslisting belangrijk voor cryptomunten?

Een beurs stelt een aantal eisen aan een cryptomunt voordat deze wordt toegelaten tot die beurs. Zo doet men onderzoek naar de betrouwbaarheid en de levensvatbaarheid van de munt. Daarmee is een beurslisting een indicator dat de cryptomunt levensvatbaar is en dat de betreffende beurs voldoende interesse in de munt verwacht. Daarnaast resulteert de beursnotering van cryptomunten in meer bekendheid, aangezien investeerders op die beurzen kennis maken met de nieuwe munt. Deze ontwikkelingen leiden vaak tot toenemende vraag en meer handel.

Het rendement op investeringen van Bitcoin en cryptomunten bij beursnotering

Een recent onderzoek toont dit verband ook wetenschappelijk aan. In dit onderzoek bootste men de situatie nadat een investeerder $ 100,- zou investeren in een cryptomunt tijdens de voorverkoop-periode, ofwel de Initial Coin Offering (ICO). Vervolgens berekende men wat die $ 100,- waard was geweest op het moment van schrijven van het onderzoek. In onderstaande grafiek zien we de ronduit verbluffende ROI op Bitcoin en andere cryptomunten die dit had opgeleverd.

ROI op Bitcoin en cryptomunten met investering van $ 100,- tijdens ICO.
ROI op Bitcoin en cryptomunten met investering van $ 100,- tijdens ICO. Datalight

Wie deze koersen vergelijkt met de huidige koersen van de Bitcoin en andere cryptomunten ziet in één oogopslag hoe rendabel zo’n investering had geweest.

Ook deze investeringen in crypto bieden geen garantie voor positief ROI

Zoals met elke investering geldt ook hier dat het geen automatisme is dat koersen stijgen na grote listings. Als we bijvoorbeeld kijken naar de Tezos (XTZ), dan zien we dat deze tijdens de ICO een koers van $ 0,47 noteerde. Op het moment van schrijven was de koers echter $ 0,45, hetgeen had geresulteerd in een verlies van 3%. De resultaten van een andere cryptomunt, de Bankor (BNT), tonen het risico nog duidelijker aan. Tijdens de ICO noteerde de koers $ 3,864 per stuk, terwijl de koers ten tijde van het onderzoek $ 0,606 bedroeg. Dat zou een verlies van 84% betekenen.

Zoals altijd geldt ook hier dat goede informatie belangrijk is.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Waarom het ROI van Bitcoin en altcoins stijgt bij een beurslisting
Sluiten