Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 1 aug 2019

Rollercoaster Tycoon 2: Nederlander bouwt langste achtbaan ooit (duurt 45 jaar)

Eén van de beste games die ooit is gemaakt is wat mij betreft Rollercoaster Tycoon 1 en 2. In die games heb je de mogelijkheid om je eigen pretpark te bouwen. Met name het neerzetten van een toffe achtbaan is daarbij een klein feestje. Het is heerlijk om de bezoekers te zien genieten van jouw creatie. En ja, natuurlijk heb je daarbij ook wel eens een achtbaan gemaakt waarbij het misging en je bezoekers door de lucht vlogen. Maar een achtbaan maken met als doel het saaiste ooit, dat is nieuw voor ons.

De saaiste achtbaan in Rollercoaster Tycoon 2

Maar zelfs het bouwen van een enorm saaie achtbaan is iets dat interessant is. De Nederlander Marcel Vos maakt op zijn Youtube-kanaal regelmatig interessante creaties in de game. In 2018 maakte hij al een achtbaan waarvan hij dacht dat het de langste achtbaan ooit was. Het duurde maar liefst 12 jaar in de game voordat de bezoeker aan het einde van de rit zou komen. Maar inmiddels heeft hij zijn eigen record verbeterd. Het is hem gelukt om een achtbaan te maken die de bezoeker maar liefst 45 jaar kost om het einde te halen.

Om dit voor elkaar te krijgen heeft hij een hele lange achtbaan gemaakt in Rollercoaster Tycoon 2, die extreem langzaam gaat. Vlak voor het einde van de baan is er een heuveltje die het karretje niet kan bereiken, waarna hij het hele stuk terug moet doen. Via een oude bug zou dat karretje echter stil komen te staan, maar nadat dat foutje was opgelost, kon Marcel Vos deze achtbaan uit de hel afmaken. Het resultaat is het werk van de duivel en het is zo slecht dat het tegelijkertijd ook weer indrukwekkend is om te zien.

Mocht je na het zien van deze video de behoefte hebben om zelf met Rollercoaster Tycoon 2 aan de slag te gaan? Dan kun je hem onder andere op je smartphone binnenhalen. De review van die versie vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Rollercoaster Tycoon 2: Nederlander bouwt langste achtbaan ooit (duurt 45 jaar)
Sluiten