Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 11 jan 2017

RollerCoaster Tycoon Classic review: een achtbaan aan positieve ervaringen

Welke game wij helemaal hebben plat gespeeld op onze Windows 95-desktop? RollerCoaster Tycoon natuurlijk! Urenlang zaten wij de vetste achtbanen te bouwen (om die dan als je het level zat was te laten crashen). Dat alles en meer kan nu ook op jouw smartphone. Maar, hoe bevalt dat?

Het spel is zo heerlijk gewoon gebleven

Laten we beginnen bij de grootste kracht, maar ook een zwakheid van het spel: het spel is hetzelfde als voorheen. Je gaat de attracties herkennen, weet alles direct te vinden en je voelt meteen thuis. De oude irritaties zijn eruit gehaald (zoals klusjesmannen die alleen maar gras maaiden) en dat is ook een hele verbetering.

RollerCoaster Tycoon Classic review

Maar dat is ook een zwakte. Want als je op zoek bent naar iets compleet nieuws, dan is RollerCoaster Tycoon Classic het niet voor jou. De levels zijn hetzelfde, de attracties zijn hetzelfde en de opties zijn hetzelfde. Ja, er zijn levels uit RollerCoaster Tycoon 1 én 2 te vinden, maar daar blijft het bij.

RollerCoaster Tycoon Classic review

Is dat erg?

Nee, dat is het niet! Want je wilt bij RollerCoaster Tycoon gewoon pretparken bouwen. Dikke achtbanen neerzetten, mooie eetgelegenheden creëren en ga zo maar door. Het spel werkt vlekkeloos en daardoor staat niets jouw plezier in de weg. De interface werkt heerlijk en natuurlijk is het een fijne bonus dat RollerCoaster Tycoon Classic een stuk of honderd levels kent.

RollerCoaster Tycoon Classic review
RollerCoaster Tycoon Classic review

Een schoolvoorbeeld van hoe het moet, mits er updates (blijven) komen

Al met al is RollerCoaster Tycoon Classic voor je smartphone zo een schoolvoorbeeld van hoe het moet. Het spel werkt soepel op je smartphone en laat je je kinderjaren weer herleven. Kritiek hebben we eigenlijk niet. Behalve dat het op een klein smartphonescherm soms een beetje priegelen is. En o ja, het spel eist wel wat van je batterij. Maar dat nemen we op de koop toe.

RollerCoaster Tycoon Classic review

Natuurlijk zou het leuk zijn als er nieuwe attracties en nieuwe mogelijkheden aan het spel worden toegevoegd. Voor nu is het echter heerlijk om weer in RollerCoaster Tycoon te duiken en het spel weer te leren kennen.

Het zal wel even duren voordat jij alle levels hebt uitgespeeld. Daarnaast zijn er twee uitbreidingen te koop die elk twee euro kosten. Atari zal daarnaast vast en zeker met meer uitbreidingen en updates komen zodat het spel niet gaat vervelen. Wat dacht je van een multiplayermodus? Awesome!

RollerCoaster Tycoon Classic review

Speel ‘m zelf!

Wil jij ook genieten van RollerCoaster Tycoon? Dan kun je ‘m voor 5,99 euro op iOS kopen en voor 6,99 euro op Android kopen. Wij raden dat zeker aan!

Reageer op artikel:
RollerCoaster Tycoon Classic review: een achtbaan aan positieve ervaringen
Sluiten