Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 jul 2018

Gamer verandert Rollercoaster Tycoon in een rekenmachine

Twintig jaar geleden maakte de wereld kennis met Rollercoaster Tycoon. Het is een game waar een complete generatie mee is opgegroeid. Als je de game hebt gespeeld, dan zul je de verschillende hoogtepunten uit de game wel herinneren. Denk maar aan je eerste goedlopende houten achtbaan of een achtbaan die speciaal is gemaakt om bezoekers te lanceren en gruwelijk af te maken. Als je dat niet hebt gedaan, dan heb je gewoon wat gemist. Maar je kunt de game ook op een andere manier inzetten. zo heeft een slimme gebruiker het voor elkaar gekregen om de game om te toveren in een ware rekenmachine.

Rollercoaster Tycoon als rekenmachine

Het gaat om Marcel Vos, die op Youtube zijn creatie heeft gedeeld. Hij heeft het voor elkaar gekregen om een immens grote achtbaan te maken, waarbij er gewerkt wordt met verschillende punten waar een achtbaan wagen door heen kan gaan. In het onderstaande voorbeeld neemt hij de proef op de som door 8 te vermenigvuldigen met 2. Het is een ietwat lage video geworden en het is niet erg als je het geheel een beetje doorspoelt.

Het schijnt ook te werken met andere varianten, maar dat moeten we maar gewoon geloven. Andere voorbeelden heeft hij namelijk niet op zijn kanaal staan, hoewel hij daarna wel nog een video heeft gemaakt die laat zien hoe je interactief cijfers kunt laten verschijnen, maar die is niet zo heel erg boeiend.

Rollercoaster tycoon rekenmachine

Het is overigens niet voor het eerst dat games worden gebruikt voor dit soort dingen. Eerder maakten gamers in Minecraft al diverse geavanceerde systemen die het voor elkaar kregen om dingen uit te rekenen. Maar in Rollercoaster Tycoon hadden we eigenlijk niet verwacht dat zoiets mogelijk zou zijn. Mocht je de game vandaag de dag nog willen spelen, dan is er een zeer degelijke variant op de smartphone te spelen.

Reageer op artikel:
Gamer verandert Rollercoaster Tycoon in een rekenmachine
Sluiten