Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gadgets 21 jan 2019

Ronnie Flex zat? Spotify helpt je een handje!

Spotify heeft een gigantisch aanbod aan muziek, artiesten, playlists en podcasts voor jou om te luisteren. Tegen een kleine prijs per maand krijg je toegang tot alle muziek die je nodig hebt. Echter moet het platform blijven innoveren om de gebruikerservaring zo vriendelijk mogelijk te houden. Waar jij voorheen, vooral in voor-geproduceerde afspeellijsten, muziek aan moest horen van artiesten waar je niks mee hebt, is het nu mogelijk om dat voortaan te voorkomen. . Dus ben jij de muziek van Ronnie Flex, Douwe Bob of Eminem helemaal zat? Dan is het mogelijk om daar in Spotify wat aan te doen!

Spotify lanceert handige nieuwe feature

Vorige week kregen we lucht van de veelbesproken Car View feature van Spotify. Het platform is zonder twijfel het meest succesvolle platform op gebied van muziekstreaming, maar moet blijven innoveren om dit zo te houden. Daarom probeert het de gebruiksvriendelijkheid van zijn apps zo hoog mogelijk te houden. Iets wat het met deze nieuwe feature meer dan doet. Want waar jij in afspeellijsten misschien geregeld nog een artiest tegen komt die je liever niet wil horen, is dat vanaf nu verleden tijd. Spotify helpt je een handje.

Artiesten als Ronnie Flex zijn anno 2019 immens succesvol. Ze duiken op in bijna alle hitlijsten en komen geregeld voorbij op Spotify. Maar waar dit voor de artiest ontzettend lekker is, kun je daar als gebruiker nog wel eens moe van worden. Zeker wanneer deze muziek niet helemaal bij jouw smaak past. Gelukkig komt Spotify met een gloednieuwe Block feature. Hiermee is het mogelijk om bepaalde artiesten volledig te blokkeren, waardoor muziek van de desbetreffende persoon of band niet terugkomt in je playlists. Luister jij naar de Hitlijsten van Nederland en staat de feature aan? Dan zal je deze man of vrouw toch echt niet voorbij horen komen. Lekker gek!

Spotify

Spotify is op dit moment bezig om de “speel deze artiest niet af” feature te testen op iOS. Het platform is van plan om de feature zo snel mogelijk uit te brengen. Het is een functie welke in 2017 al bedacht is, maar destijds om bepaalde redenen niet uitgebracht werd. Nu lijkt Spotify er alsnog mee aan de haal te gaan.

Wel goed om te weten is dat functie alleen individuele tracks van jouw geblokkeerde artiest filtert. Werkt Eminem bijvoorbeeld samen met Jay-Z en wil je van die eerste niets horen? Dan komt deze samenwerking alsnog langs in je playlists.

Reageer op artikel:
Ronnie Flex zat? Spotify helpt je een handje!
Sluiten