Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 11 jan 2020

Handig of vreemd? Roomba robotstofzuiger krijgt ledematen

Bij de Lidl, Aldi en ook op AliExpress kun je zo nu en dan een goede robotstofzuiger scoren. De Roomba is en blijft echter een van de meest populaire robotstofzuigers. En deze robot krijgt een interessante upgrade. iRobot, het bedrijf achter Roomba, liet weten dat de gadget in de toekomst waarschijnlijk ledematen krijgt. Ja, dat lees je goed. Een stofzuiger met armen.

Roomba wordt multifunctionele thuishulp

Een robotstofzuiger is voor veel mensen al een vrij overbodige luxe. Ondanks dat stofzuigen waarschijnlijk niet je meest favoriete klus is, kun je het prima zelf doen. Wie liever lui dan moe is wordt vast wél blij van dit nieuwtje over de robotstofzuiger Roomba.

Waar armen aan een robotstofzuiger goed voor zijn? Wat dacht je van het doen van de afwas, de was of om je eten te brengen. Met armen wordt de robotstofzuiger opeens een multifunctionele thuishulp. Eentje die nog meer huishoudelijke taken van je kan overnemen. Daarnaast blijft hij natuurlijk ook ‘gewoon’ een robotstofzuiger.

Genoeg tijd om voor de stofzuiger met armen te sparen

Het nieuws over Roomba werd onthuld op de CES door Coling Angle, CEO van iRobot. Ondanks dat het bedrijf al ervaring heeft in het ontwikkelen van robotarmen zal de Roomba met armen pas over vijf jaar op de markt verschijnen. Dat is prima, want het geeft je nog wat extra tijd om voor het waarschijnlijk vrij kostbare beestje te sparen. iRobot werkt op dit moment al wel aan een prototype van deze stofzuiger.

iRobot Roomba robotstofzuiger
Roomba robotstofzuiger (Afbeelding: iRobot)

Lidl en Aldi ruimen op: robotstofzuigers voor een prikkie

Robotstofzuigers zijn over het algemeen niet goedkoop. Net als dat je voor een goede stofzuiger ook al snel meer dan honderd euro neertelt. De Lidl en Aldi verkopen echter zo nu en dan ook hun eigen exemplaar. Op zoek naar een betaalbare variant? Dan is het slim om de webshops van deze winkels eens te checken. Wie weet hebben ze nog een mooie actie voor je.

Reageer op artikel:
Handig of vreemd? Roomba robotstofzuiger krijgt ledematen
Sluiten