Slecht wifi-signaal thuis? Robotstofzuiger Roomba brengt het straks voor je in kaart

Voor de meesten van ons klink een robotstofzuiger al als muziek in de oren. Het kan echter altijd nóg innovatiever. Zo dacht Roomba, de koning onder de robotstofzuigers, ook. Daarom krijgt hij een update die je wifi-signaal in kaart brengt.

Roomba brengt je wifi-signaal in kaart

De fabrikant van de bekende Roomba-stofzuigers, iRobot, komt met een nieuwe functionaliteit voor de Roomba. Dat maakte het bekend in aanloop naar de CES 2018. De stofzuiger die wordt aangestuurd via de iRobot-app krijgt later deze maand een functie die het wifi-signaal in huis in kaart brengt. Om dit in kaart te brengen zijn er Roomba’s nodig die wifi kunnen ontvangen. Op de kaart op de app zal te zien zijn welke zones in huis een minder sterk wifi-signaal hebben, of geen wifi-signaal ontvangen.

Roomba

Sommige Roomba-stofzuigers werken via wifi en worden ook via dat signaal aangestuurd. Het is in die gevallen handig om te weten op welke plekken in huis hij wellicht niet goed werkt.

Volgens iRobot verzamelt de Roomba wanneer hij begint met stofzuigen informatie over het wifi-signaal. Deze informatie wordt vervolgens op een plattegrond weergegeven. Gebruikers van de app kunnen switchen tussen de schoonmaak-plattegrond en de wifi-plattegrond. Doordat op de wifi-plattegrond te zien is welke plekken verminderd wifi ontvangen, kan de gebruiker overwegen de router te verplaatsen of een wifi-versterker aan te schaffen.

roomba

Er is ook slecht nieuws..

Wie de nieuwe functie, die Wifi Signal Strengt heet, van de Roomba wil hebben hoeft hiervoor geen complete nieuwe stofzuiger aan te schaffen (gelukkig niet zeg..). De feature wordt namelijk toegevoegd aan de reeds bestaande app van iRobot. Daar komt het slechte nieuws: de bèta wordt eind januari uitgerold in de VS, en het lijkt er op dit moment op dat hij (nog) niet in Nederland beschikbaar zal zijn. Daarnaast werkt de nieuwe functie straks alleen met de 900-serie modellen.

Ben je op zoek naar een robotstofzuiger, maar weet je niet welke je moet kiezen? Dan hebben we hier de vijf beste voor je op een rijtje gezet. Benieuwd naar meer toffe nieuwe gear die wordt gepresenteerd op de CES? Houd dan ons CES 2018-dossier in de gaten.

Reageer op artikel:
Slecht wifi-signaal thuis? Robotstofzuiger Roomba brengt het straks voor je in kaart
Sluiten