Ilona Braam
Ilona Braam Apps 28 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Rootless Pixel Launcher eindelijk voor iedereen in Play Store

Met Google’s Pixel Launcher kunnen gebruikers met een Pixel toestel onder andere allerlei extra features toevoegen aan hun home screen. Uiteraard wilden al gauw ook andere Android gebruikers spelen met de launcher en kwam ontwikkelaar Amir Zaidi met de Rootless Pixel Launcher. Tot voor kort kon deze echter alleen via een omweg op niet-Google toestellen worden geïnstalleerd, maar vanaf nu is hij voor iedereen te downloaden in de Google Play Store.

Niet meer dezelfde Package naam

Het probleem met de Rootless Pixel Launcher was, dat hij dezelfde package naam gebruikte als Google’s officiële Pixel Launcher. Dat was nodig om de “Google Now Panel” en de “At a Glance” features te gebruiken. Uiteraard kunnen er niet weet apps in de Play Store zijn met dezelfde package naam en kon je de Rootless Pixel Launcher er niet vinden. Inmiddels is echter versie 3.8 verschenen en heeft de app onder de naam Rootless Launcher in Google’s app winkel zijn debuut gemaakt. In plaats van dezelfde package naam te gebruiken, worden de twee lastige features gebruikt via een companion app: de Rootless Pixel Bridge. Dit omzeilt de eerdere problemen.

Google Pixel

Rootless Pixel Launcher downloaden

Om aan de slag te gaan met de nieuwe Rootless Launcher, moet je die natuurlijk eerst downloaden in de Play Store. Als eerste krijg je een bericht dat je de Rootless Pixel Bridge ook moet installeren. Als je hiermee akkoord gaat, wordt de app gedownload en moet je voor bepaalde dingen toestemming verlenen. Hierna kun je uit je dak gaan met je kersverse Pixel Launcher.

Rootless Pixel Launcher

Man-in-the-disk aanval

Er zijn wel een paar dingen, die je moet weten voordat je de app installeert. Mogelijk zou je te maken kunnen krijgen met een zogenaamde Man-in-the-disk aanval. Sommige apps slaan bestanden namelijk op zowel je interne als externe opslagruimte op. Bij een man-in-the-disk aanval wordt de communicatie tussen de twee schijven onderschept door een kwaadaardige app en zou data gemanipuleerd en vervangen kunnen worden door iets dat minder vriendelijk is. Ook moet je je bedenken dat er niet meer dezelfde package naam wordt gebruikt en dat je dus geen oude layouts kunt importeren, maar weer opnieuw zult moeten beginnen.

Onlangs werd de Android versie van Fortnite eindelijk beschikbaar voor niet-Samsung gebruikers via de Fortnite site. Google liet echter al snel weten dat de software gevoelig zou zijn voor zo’n man-in-the-disk aanval. Gelukkig was er een dag later alweer een patch gereed om het probleem te fixen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Slashgear

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Rootless Pixel Launcher eindelijk voor iedereen in Play Store
Sluiten