Rotterdam krijgt een Dobberend Bos, een duurzaam woud dat op het water drijft

Een haven is niet altijd even sfeervol en groen. Dat is logisch, want de haven is voorzien van boten, containers en allerlei gigantische apparaten. Daar heb je niet echt de ruimte om mooie bomen, planten en struikgewas aan te brengen. En ja, op het water, daar groeit ook niet zoveel. Tenminste, normaliter niet. Rotterdam krijgt namelijk een Dobberend Bos, een aantal bomen die in kleurrijke vazen de haven gaan opfleuren.

Dobberend Bos geeft de Rotterdamse haven meer sfeer mee

Het Dobberend Bos is een idee van ontwerper Jorge Bakker, een ontwerper die woont en werkt in Nederland. Dit idee gaat nu in samenwerking met een paar andere ontwerpers realiteit worden. Een twintigtal bomen zal op 16 maart dit jaar de haven van Rotterdam gaan sieren. Op deze manier krijgt de haven enerzijds meer sfeer mee, maar wordt het anderzijds ook een plaats die aantrekkelijker wordt voor mensen om te gaan wonen.

Tof, duurzaam project

Het project is niet enkel een verfraaiing van de haven van Rotterdam, maar ook duurzaam. Zo worden de vazen van oude boeien gemaakt die in de Noordzee hebben gedreven. De bomen komen van het Bomendepot van Rotterdam, die bomen die weg moeten stalt en voor herlocatie bewaart. Normaliter worden deze bomen vernietigd. Het Dobberend Bos zal tussen het Luxor Theater en Het Drijvend Paviljoen komen te liggen.

Meerdere plekken inzetbaar

Zoals eerder gezegd vindt de onthulling van het Dobberend Bos op 16 maar 2016 in Rotterdam plaats. En waar dit project nu in Rotterdam zijn origine kent, is het uiteraard een idee dat prima op andere locaties tot uiting kan komen. Wat dacht je van een bos aan het IJ in Amsterdam, of aan de kust van andere (internationale) steden? Het drijvende bos is in onze ogen in ieder geval al een groot succes!

Reageer op artikel:
Rotterdam krijgt een Dobberend Bos, een duurzaam woud dat op het water drijft
Sluiten