Royole FlexPai 2 gepresenteerd: Is dit de krachtigste foldable?

De Royole FlexPai 2 werd al verwacht en nu is hij dan ook echt daar. Het is de tweede telefoon die het Chinese bedrijf uitbrengt met een vouwbaar scherm. Met zijn eerste telefoon had het hierbij een bijzondere primeur.

De specificaties van het vouwbare vlaggenschip werden al eerder deze week bekendgemaakt. Nu is de telefoon ook in levende lijve te zien.

De FlexPai 2 heeft indrukwekkende specificaties

De FlexPai 2 krijgt 5G-ondersteuning en heeft veel specificaties die je bij een regulier vlaggenschip verwacht. Daaronder valt een Snapdragon 865 chipset en snel LPDDR5 werkgeheugen. Ook beschikt de FlexPai 2 over een flink 7,8-inch scherm, dat in tweeën gevouwen kan worden als een boek.

Dat het toestel zulke specificaties krijgt is bijzonder. Het zou daarmee de krachtigste smartphone kunnen worden met een vouwbaar scherm. Royole laat weten dat het bedrijf op elk aspect een stap vooruit wil zetten. Zo moet het nieuwe scharnier waterbestendig en een stuk robuuster zijn. Ook heeft het bedrijf ervoor gezorgd dat de FlexPai 2 dunner en lichter is dan zijn voorganger. Of Royole aan al deze verwachtingen kan voldoen, moet de tijd ons leren.

Royole FlexPai 2
De Royole FlexPai 2 in beeld. (Afbeelding: Royole)

Een opvallende verschijning

Royole is een nieuwkomer in de smartphonewereld. Het Chinese bedrijf wist voor het eerst de schijnwerpers op zich te krijgen bij CES 2019. Daar wist het, eerder dan Samsung en Huawei, een vouwbaar scherm in een smartphone te presenteren. De originele FlexPai had een 7,8-inch AMOLED scherm, dat was gemaakt van flexibel plastic. Hoewel de telefoon veelbelovend was, bleek het toch vooral een telefoon te zijn die niet klaar was voor dagelijks gebruik. Royole lijkt met de FlexPai 2 daar verandering in te willen brengen.

De originele FlexPai wist wel onbedoeld op een hele andere manier de aandacht te trekken. Telefoonmaker Escobar had namelijk een flinke lading FlexPai toestellen ingekocht om ze vervolgens voor eigen verkoop te rebranden. Na onderzoek van YouTuber Marques Brownlee bleek het om oplichting te gaan waarbij de meeste klanten na betaling geen telefoon ontvingen.

Reageer op artikel:
Royole FlexPai 2 gepresenteerd: Is dit de krachtigste foldable?
Sluiten