Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 4 feb 2017

Deze Japanse RPG’s laten je via je PS4 in de huid van Yakuza-leden kruipen

De belangrijkste games komen allang niet meer enkel uit Japan. Toch is en blijft het land een goudmijn als het om toffe games gaat. Wij hebben vandaag twee RPG’s voor je in petto waarbij je onder andere in de huid van Yakuza-leden kruipt. Ze zijn wellicht bijzonder, maar zeker goede titels voor diegene die zijn horizon wil verbreden!

Wij brengen je wekelijks de Gaming WANT-rubriek. Samen met onze gamevrienden van Pixelcake schotelen we je dé tofste games voor. Zo mis jij niets en kun jij je gamehonger stillen. Smakelijk!

Yakuza 0

Yakuza 0 is de prequel op de (in Japan razend populaire) Yakuza-reeks. In het Japan van de jaren tachtig kun je twee grote gebieden verkennen. Het eerste gebied is gebaseerd op de wijk Shinjuku uit Tokio en de tweede neemt je mee naar Osaka.

Yakuza 0 is een game die in eerste instantie om het verhaal draait. Daarbij kom je terecht in de Japanse onderwereld van Yakuza, waarin loyaliteit een centrale rol speelt. Maar in Yakuza 0 leer je dat loyaliteit niet altijd leidt tot het maken van de juiste keuzes en wat er gebeurt als je je hart volgt.

Yakuza 0 laat zien dat er een hoop andere dingen mogelijk zijn. Zo zul je op straat zo nu en dan door lastpakken worden aangevallen. Maar ook zijn er een hoop mensen die jouw hulp goed kunnen gebruiken. Op die manier kom je in zijmissies terecht. Of laat het zware bestaan even achter je en ga een potje bowlen of karaoke zingen.

Yakuza 0 is een ietwat vreemde mix van elementen en je zult zeker je Japanse bril op moeten zetten om er van te kunnen genieten. Maar als je bereid bent dat te doen, dan zul je je echt tientallen uren kunnen vermaken met deze toffe game. Lees hier de uitgebreide review. Het spel is beschikbaar op PlayStation 4.

Yakuza

Tales of Berseria

Tales of Berseria is een meer traditionele Japanse RPG en de nieuwste uit de Tales of-reeks. Deze keer geen realistische setting, maar een fantasiewereld. Hierin spelen anime-personages de hoofdrol. Typisch Japans, omdat de zogenaamde Japanse RPG één van de populairste genres uit Japan vormt.

Deze keer kruip je als speler in de huid van Velvet. Deze jongedame leeft in een klein idyllisch dorpje, waar ze voor haar broertje zorgt. Het leven lijkt simpel, totdat ze aan het begin van de game door een goede vriend wordt verraden. Vanaf dat moment wil Velvet één ding: wraak. Daarmee is Tales of Berseria een unieke Japanse RPG, waar je normaliter de wereld probeert te redden.

Vervolgens ontmoet Velvet veel personages die zich bij haar aansluiten. Samen ga je van plek naar plek om de zoektocht naar wraak voort te zetten. Onderweg kom je vijanden tegen. De gevechten vinden plaats in battle arena’s, waar je het met Velvet en de andere opneemt tegen diverse vijanden. De standaard gevechten gaan lekker snel en je vindt diepgang wanneer je met de bazen vecht.

Daarnaast is de game behoorlijk uitgebreid. Je personages zijn te verbeteren, waardoor ze beter voor de dag komen. Tevens zijn ze te voorzien van nieuwe kostuums en kunnen ze later in de game leren koken om daarmee weer andere bonussen vrij te spelen. Tales of Berseria is een game waar je je met gemak veertig uur zoet kunt houden. Lees hier de uitgebreide review. Beschikbaar op PlayStation 4 en pc.

Wij kunnen het ook wel begrijpen als deze games toch niet aan jou zijn besteed. Gelukkig is het aanbod gigantisch. Wat dacht je van deze heerlijke games van 2016 die nu al minder dan dertig euro kosten? Dat is toch goud?!

Reageer op artikel:
Deze Japanse RPG’s laten je via je PS4 in de huid van Yakuza-leden kruipen
Sluiten