Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 13 apr 2018

Ruark Audio komt met eerste connected draadloze speaker

Ruark Audio heeft een mooie collectie aan speakers, maar had nog niet eerder een connected draadloze speaker. Binnenkort voegt het audiobedrijf dit ontbrekende product toe aan zijn assortiment in de vorm van de MRx connected wireless speaker.

Moderne of natuurlijke look

De MRx is een compacte speaker, die er stijlvol en elegant uitziet. Hij komt in twee uitvoeringen, die allebei weer hun eigen flair hebben. Het Rich Walnut Veneer design, heeft een grijze stof aan de voorkant en is afgewerkt met hout voor een natuurlijke uitstraling. De Soft Grey versie ziet er aan de andere kant weer wat moderner uit.

Ruark Audio MRx speaker

Multiroom effect

Hoewel het een kleine speaker is, levert hij toch grootse prestaties. Ruark heeft speciaal voor de MRx nieuwe speaker units ontwikkeld, gebaseerd op de driver technologie van hun bekroonde MR1 Mk2 speaker. Een nieuwe cone en spoel, gecombineerd met een krachtige neodymium magneet zou voor een ongeëvenaarde performannce zorgen. Deze performace kun je verspreiden door je hele huis door meerdere MRx speakers (of andere Roark speakers) aan elkaar te koppelen voor een multiroom effect.

Ruark Audio MRx wireless speaker

Bluetooth en wifi

Zoals gezegd is het apparaat een connected speaker en op de site worden de woorden “streaming heaven” gebruikt. Via Bluetooth kun je snel en makkelijk ondersteunde apparaten aansluiten en genieten van CD kwaliteit muziek, dankzij de aptX technologie. De speaker kan echter ook het internet op, zodat je kunt genieten van een eindeloze collectie aan muziek via onder andere internet radio en Spotify. Binnenkort zou de speaker ook Amazon Music ondersteunen. Via de bijbehorende app kun je de MRx besturen via je smartphone en heb je toegang tot alle functies.

Ruark Audio MRx draadloze speaker

Draadloze speaker met draden

Hoewel het een draadloze speaker is, kun je toch gaan voor een draad als je die toch bij de hand hebt. Het apparaat komt namelijk met een 3,55 mm poort voor je audiokabel. Via een netwerkkabel kun je hem ook meteen aansluiten op je router als je ook internet niet draadloos wilt gebruiken.

Ruark Audio connected speaker MRx

Helaas is de Ruark speaker nog niet beschikbaar, maar hij komt er binnenkort aan. In mei of juni zou hij in de winkel moeten liggen voor 461 euro. Als je op de hoogte gehouden wilt worden, kun je je naam en emailadres achterlaten op de Ruark Audio website.

De MXr heeft qua uiterlijk een beetje iets weg van Ikea’s nieuwe Bluetooth speakers. Deze zijn een stuk goedkoper dan de speaker van Ruark Audio, maar waarschijnlijk is met de prijs ook de audiokwaliteit geslonken.

Ruark Audio

Reageer op artikel:
Ruark Audio komt met eerste connected draadloze speaker
Sluiten