Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 29 aug 2017

In dit strakke retro tafeltje schuilt een indrukwekkende audio setup

De laatste tijd valt retro en vintage design erg in smaak en zie je steeds meer apparaten opduiken, welke een vintage look combineren met moderne technologie. De Ruark R7 MK3 is zo’n apparaat. Ruark Audio nam het concept van een ouderwetse radiogrammafoon en herdefinieerde het in slankere en modernere versie. Het resultaat is een vintage stuk, dat het interieur in elke woonkamer omhoog haalt.

Grammafoon wordt CD speler

Zoals de naam al aangeeft is een radiogrammafoon een combinatie tussen een grammafoon en een radiotoestel in één. Deze combinatie is overigens niet willekeurig gekozen, blijkbaar zorgde het combineren van deze twee apparaten ervoor dat de geproduceerde audio een betere klank kreeg. Maar waar de radiogrammafoon werkte met LP platen, is de nieuwe R7 uitgerust met een multi-format CD speler.

Ruark R7 MK3 radiogrammafoon

Radiotoestel krijgt Bluetooth en Spotify

Verder zit er voor het radio gedeelte nog wel een FM radio tuner in, maar houdt de vergelijking daar ook weer op. Het apparaat is namelijk ook uitgerust met een hoge resolutie aptX HD Bluetooth ontvanger en DAB, DAB+ en Internet tuners. Daarnaast kun je via Spotify Connect je favoriete afspeellijsten beluisteren en kun je schakelen tussen analoge en digitale inputs. Het apparaat komt verder met twee 14 cm speakers, een 160 watt versterker en een 20 cm subwoofer.

Ruark R7 MK3

Ruark R7 MK3 slanker dan oude radiogrammafoon’s

Wat het uiterlijk betreft is de moderne radiogrammafoon niet meer het bakbeest dat het vroeger was. De robuuste kast van back in the day is getransformeerd tot een elegant tafeltje. Deze behoudt nog wel de vintage look door een houten afwerking te combineren met een grijze stof. Voor wie toch voor een wat moderner uiterlijk wil gaan is er ook een witte uitvoering.

Van tafeltje naar soundbar

Als je het apparaatje gewoon ergens neerzet lijkt het op een schattig tafeltje. Er is echter een speciale Audio Visual Mount, waarmee het apparaat wordt omgetoverd tot een soundbar voor je televisie. Televisies en geassocieerde apparaten kunnen op deze manier geïntegreerd worden tot een alles in één audiovisuele ervaring.

Ruark R7 MK3 radiogrammafoon

Kopen in nieuwegein

Helaas moet je voor deze moderne radiogrammafoon wel behoorlijk wat afrekenen. Voor zo’n 3.174 euro kun  je het apparaatje bemachtigen. Terrason Audio BV in Nieuwegein wordt op de officiële website genoemd als distributeur.  Ruark Audio zelf zal het apparaat echter pas in oktober verschepen, dus het is niet waarschijnlijk dat hij al in de winkel ligt.

Wat Ruark Audio heeft gedaan met de radiogrammafoon, heeft Infiniti gedaan met een jaren veertig raceauto. De Nissan luxe automaker naam het uiterlijk van een vintage raceauto en propte deze vol met moderne technologie, zoals een elektrische motor en batterij. Het resultaat is de Infiniti Prototype 9.

Reageer op artikel:
In dit strakke retro tafeltje schuilt een indrukwekkende audio setup
Sluiten