Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 19 mei 2018

Met deze gadget houd je jouw zwangerschap in de gaten

Als vader van twee kinderen heb ik tijdens de zwangerschap van mijn vrouw gezien hoe lastig het allemaal is. Naast de fysieke problemen aan het einde van de zwangerschap, heb je voornamelijk te maken met de onzekerheid. In mijn geval ging de bevalling van beide kinderen goed en snel, maar meer dan eens hebben we voor de bevalling ‘s avonds op de bank gezeten en met vragen gezeten of alles wel goed ging. Of het kind schopte heel lang heel hard of je had juist een tijd dat je niks voelde. In ons geval was er niks aan de hand, maar in andere gevallen kan het goed zijn om actie te ondernemen op het moment dat het misgaat. Met Rubi kun je via een smartphone in de gaten houden hoe jouw baby het in de laatste periode van de zwangerschap het doet.

Rubi houd je zwangerschap in de gaten

Rubi is gemaakt door een stel dat zelf geconfronteerd werd met een zware zwangerschap en de daarbij behorende onzekerheid. Met Rubi willen ze vrouwen meer zekerheid geven. Rubi werkt via een een speciale strip of een zwangerschapsband. Via een bluetooth-signaal kun je connectie met je telefoon maken en op die manier in de gaten houden of alles goed gaat.

Rubi

Wanneer er onregelmatigheden in het gedrag van je kindje zijn, geeft de app je een signaal dat je een aantal oefeningen moet doen om te kijken of dat alles weer kan normaliseren. Is het daarna nog steeds gaande, dan kun je overwegen om naar de dokter te gaan om te kijken of alles nog wel klopt.

Rubi loopt nu via Kickstarter, waar het zijn doel nog niet heeft gehaald. Het is ook best wel een dure technologie. De zwangerschapsband kost je zo’n 190 euro, terwijl de tape 75 euro kost. Daarnaast zit je met het probleem dat als je nu zwanger bent, er waarschijnlijk niks aan hebt. Het product wordt pas vanaf oktober geleverd en dan is het maar de vraag of het af is. Wel is het mooi om te zien dat er een programma wordt opgezet, waarbij je na je zwangerschap de Rubi terug kunt sturen, waarna hij in Derde Wereldlanden een tweede leven krijgt. Voor meer Kickstarter-inspiratie kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Met deze gadget houd je jouw zwangerschap in de gaten
Sluiten