Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 29 nov 2018

Handig: deze Rubik’s Cube zet zichzelf in elkaar

De Rubik’s Cube is sinds de jaren zeventig al iets waar je kinderharten mee kunt slopen. Je geeft ze een mooie kubus met allemaal kleurrijke vakjes en dan voor hun neus gooi je alles door de war en zeg je: zet het maar weer in elkaar. Sommige briljante kinderen fixen dat in een paar seconden, terwijl anderen hem boos in de vuilnisbak gooien. Nu is er echter een Rubik’s Cube die zichzelf weer oplost.

De perfecte Rubik’s Cube

Deze Rubik’s Cube is gemaakt door de mensen achter Human Controller, die op hun Youtube-pagina vaker grappige dingen plaatsen. De Japanse makers hebben een zelf gemaakte 3D-printed kern in de Rubik’s Cube gezet en die aan kleine motoren bevestigd die in staat zijn om via hun programma de puzzel op te lossen. Eenmaal alles door elkaar gehusseld, zet de maker de Rubik’s Cube op tafel en doet de robot het zware werk.

Als je niet beter zou weten, zou je denken dat er een spook in de Rubik’s Cube zit. Bovendien is het tof om te zien hoe snel de robot de Rubik’s Cube oplost. Dat geeft ons alleen meer de bevestigd dat we langzaam maar zeker terecht komen in een wereld waar robots alles overnemen en wij straks niks meer zijn dan slaven. Lekker dan.

Wil je meer inspiratie over dit onderwerp? Dan hebben we hier een handige overzichtpagina, waarin we van alles hebben geschreven op de variaties van het populaire ding.

Reageer op artikel:
Handig: deze Rubik’s Cube zet zichzelf in elkaar
Sluiten