Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 14 mrt 2018

Dit high-tech kastje zorgt ervoor dat al je kostbare spullen droog blijven

Als mens hebben we elke dag behoorlijk wat water nodig om ons lichaam gezond te houden. Voor onze favoriete apparaatjes is vocht echter killing en kan het ervoor zorgen dat behoorlijk wat elektronica kapot gaat. Daarvoor hoeft je fototoestel helemaal niet in een bak met water te vallen, maar een hoge luchtvochtigheid kan al funest zijn. Gelukkig bestaat hier een oplossing voor. De Ruggard Electronic Dry Cabinet houdt namelijk al je kwetsbare spullen vochtvrij.

Vochtvrij kastje

Wat is de Ruggard Electronic Dry Cabinet? Het is eigenlijk precies wat de naam al aangeeft: een kastje, dat van binnen droog wordt gehouden door middel van  elektronica en van het merk Ruggard is. Dit bijzondere kastje kun je volstoppen met al je spullen, die niet zo goed tegen vocht kunnen. Denk bijvoorbeeld aan je camera en cameralenzen. Als je in een vochtige ruimte woont, zou je misschien zelfs ook kledingstukking in het kastje moeten veiligstellen. Binnenin het kastje wordt de vochtigheid nauwkeurig in de gaten gehouden en daarnaast worden je spullen meteen ook beschermd tegen stof. Je kunt het zien als een soort externe IP68 certificering.

Ruggard Electronic Dry Cabinet kastje

 

Ook nog zelf een oogje in het zeil houden

Wat fijn is aan het kastje is dat de deur transparant is, zodat je al je spullen ook nog zelf in de gaten kunt houden. Dit kun je zelfs in het donker doen, want binnenin is de Dry Cabinet ook nog uitgerust met verlichting. Daarnaast kun je het plankje in het midden ook nog verplaatsen voor als je bijvoorbeeld wat grotere dingen in het kastje wilt stoppen. Als je echt grote dingen hebt, kun je ook voor een grotere kast gaan. De Ruggard Electronic Dry Cabinet kom namelijk in verschillende maten van 30 liter tot 600 liter.

Ruggard Electronic Dry Cabinet

 

Mocht je ook allerlei dingen vochtvrij willen opbergen, kun je de Dry Cabinet bestellen via bhphotovideo.com. Het kleinste model kost je 121 euro, terwijl je voor de duurste met een inhoud van 600 liter 1.210 euro kwijt bent. Reken daarnaast ook nog op een behoorlijk bedrag aan verzendkosten, aangezien het niet vanuit Nederland wordt verzonden.

Een ander bijzonder kastje dat er juist voor zorgt dat wat erin zit vochtig wordt gehouden is de Seedolab. Volgens de makers is het de eerste autonome auto onder de plantenbakken.

B&H

Reageer op artikel:
Dit high-tech kastje zorgt ervoor dat al je kostbare spullen droog blijven
Sluiten