Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 1 okt 2017

In een half uur van New York naar Parijs: Elon Musk onthult hoe hij Mars gaat koloniseren

Alles en iedereen die meetelt in de ruimtereiswereld was deze week in Australië, want daar wordt de International Astronautical Congress gehouden. Uiteraard is ook Elon Musk van de partij. De grote man achter SpaceX mocht zijn visie delen en ontrolde zijn masterplan voor het koloniseren van Mars.

Elon Musk onthult plannen

Mensen op de rode planeet. Het klinkt nog steeds als het scenario voor een Sci-Fi film, maar deze astronautendroom komt steeds dichterbij. Als het aan Elon Musk ligt, zet in 2024 de eerste aardbewoner voet op Mars. Voordat dit zover is, moet er nog aardig wat werk verricht worden. SpaceX werkt hard aan de voorbereidingen en wil in 2022 de eerste twee vrachtshuttles laten landen op Mars.

Mensen op Mars

De vrachtschepen worden gevuld met alle materialen die nodig zijn om een basiskamp te bouwen, zoals stroomvoorzieningen en levensondersteuning. De bouw van deze schepen begint halverwege 2018 en ze zouden dus op tijd klaar moeten zijn voor hun eerste missie in 2022. De eerste bewoners vertrekken twee jaar later en dat gaan ze doen in luxe.

Elon Musk vertelde namelijk vol trots over de BFR. Een raket met veertig cabines en plek voor honderd reizigers. Daar blijft het niet bij, want de ‘Big Fucking Rocket’ heeft ook grote openbare ruimtes en een entertainment system. De BFR gaat niet alleen naar Mars, maar moet ook het vervoer op aarde gaan verbeteren. Deze, met 27.000 km/u vliegende bus, kan namelijk gebruikt worden om binnen een uur elke plek op aarde te bereiken.

Van Parijs naar New York kan bijvoorbeeld gedaan worden in een half uur. Deze ontwikkeling moet reizen op aarde revolutionair gaan verbeteren. De BFR gaat uiteindelijk de nieuwe standaard raket worden van SpaceX. Hierdoor kunnen ze de productie verbeteren en de kosten drukken.

SpaceX of toch NASA?

Dit is nodig, want een Mars-expeditie zal niet goedkoop zijn. Toch is Elon Musk overtuigd dat het financieel haalbaar is. Volgens SpaceX komt er genoeg geld binnen uit hun huidige werkzaamheden (het lanceren van satellieten en uitvoeren van reparatiewerkzaamheden aan de ISS) om dit project te financieren.

De volledige toespraak van Elon Musk kun je hier terugkijken:

Of Elon de eerste persoon gaat zijn die een mens op Mars zet is nog de vraag, want ook NASA heeft hun ogen gericht op de rode planeet. Hun plannen zijn nog wel wat minder extreem. Het doel is vooral om met een klein team onderzoek te doen. Het koloniseren van de planeet staat voorlopig dus nog niet op de planning van NASA. Wist je trouwens dat Elon Musk zelf de beste klantenservice is?

Dit artikel verscheen als eerste op Manners.nl.

Reageer op artikel:
In een half uur van New York naar Parijs: Elon Musk onthult hoe hij Mars gaat koloniseren
Sluiten