Ontbytes: toch Russische advertenties op Facebook tijdens verkiezingen VS, Google Street View krijgt update en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler. Met vandaag onder andere nieuws over Russische propaganda in advertenties op Facebook.

Google vernieuwt voor het eerst in acht jaar zijn Street View-camera’s

Voor het eerst in acht jaar heeft Google zijn Street View-camera’s ge-upgrade. Dit moet ervoor zorgen dat de beelden op Google Maps scherper en gedetailleerder worden.

Dit betekent dat je meer kunt zien op Google, maar dat Google ook meer van jou kan zien. Google is bezig met het toepassen van kunstmatige intelligentie om de data die wordt verzameld via Street View beter te kunnen analyseren en in te zetten voor het beantwoorden van vragen. Wil je bijvoorbeeld weten wat het grote zwarte gebouw op de hoek is van een straat is, dan kan Google je dit straks wellicht vertellen.

Student wint met offline digitale munt belangrijke innovatieprijs

De Nederlandse student Felix Mollinga heeft de Nederlandse James Dyson Award gewonnen met een offline portemonnee voor een speciale cryptovaluta. De James Dyson Award is een internationale award die innovatie en opkomend ingenieurstalent ondersteunt. Door zijn winst dingt hij nu mee naar de internationale award die over een maand wordt uitgereikt.

De portemonnee is bedoeld voor de Acoin, een bitcoin-alternatief dat kan worden bewaard op een speciaal kastje die is gekoppeld aan een bijbehorende smartphone-app. Volgens Mollinga is het geld, ondanks dat het offline wordt gehaald, gewoon veilig. Met zijn uitvinding wil de student betaalverkeer anoniemer maken.

Russen kochten advertenties op Facebook rond verkiezingen VS

Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben honderden Facebookaccounts die vanuit Rusland werden onderhouden duizenden politiek getinte advertenties verspreid. De reclame-uitingen waren afkomstig van nep-accounts die Facebook inmiddels heeft verwijderd.

In totaal is voor ongeveer 84.000 euro aan advertenties verspreid via Facebook. De onderwerpen van de advertenties hadden voornamelijk te maken met thema’s als homorechten en immigratie. De Russische partij achter de nep-accounts staat volgens Facebook bekend om het uitbrengen van pro-Kremlin propaganda.

Snackbyte: je eigen Rolce Royce customizen

Altijd al je eigen volledig gecustomizede Rolce Royce willen hebben? Wie niet. Check in deze video hoe het customizen er aan toe gaat.

Reageer op artikel:
Ontbytes: toch Russische advertenties op Facebook tijdens verkiezingen VS, Google Street View krijgt update en meer
Sluiten