Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 mei 2018

Ryan Reynolds, Michael Bay en makers Deadpool werken aan duurste Netflix film ooit

Netflix bouwt al enkele jaren aan een omvangrijke bibliotheek aan Originals. De streamingdienst levert daarmee topserie na topserie af, al betekent het labeltje ‘Netflix Original’ niet precies wat je denkt. Op filmgebied blijven de eigen producties van het bedrijf helaas nog achter. 

Six Underground: Netflix Original met Ryan Reynolds

Wat ons betreft waren Okja en Mudbound een absoluut schot in de roos, maar films als Bright en Mute stelden teleur. Vaak blijven de filmproducties van Netflix steken in matigheid. Vermakelijk, maar niet memorabel. Dat moet toch beter kunnen? In 2019 probeert de streamingdienst het nog een keer met Six Underground.

Netflix zet alles op alles om een flinke blockcbuster neer te gaan zetten. Alleen al het betrokken talent belooft veel goeds. In de hoofdrol gaat de zeer getalenteerde Deadpool-ster Ryan Reynolds schitteren. Het verhaal is in de kundige handen van Paul Wernick en Rhett Reese.

Ryan Reynolds Deadpool  Six Underground Netflix

De kans is groot dat die namen je bekend voorkomen, want zij zijn ook het geniale duo achter Deadpool. De chemie met Reynolds leverde nu al twee keer een topfilm af, dus hopelijk vormt Six Underground geen uitzondering op de regel.

Qua regie heeft het bedrijf ook een grote naam binnen weten te slepen: Michael Bay. Nou niet bepaald alles wat Bay aanraakt verandert in goud, en dat is nog een understatement. Dat is dus een risicofactor.

Maar waar gaat de film eigenlijk over? Officieel is er nog niks bekend, maar in de wandelgangen is er al het een en ander opgedoken. Naar verluidt gaat Six Underground over zes miljardairs die besluiten om te verdwijnen, en vanuit het ondergrondse met hun vermogen misdaad te gaan bestrijden.

Een soort Batman dus, maar dan keer zes. Klinkt niet verkeerd toch? Het is helaas nog niet bekend wat voor rol Ryan Reynolds gaat spelen, maar we ruiken al een superhelden-tintje. Met al die miljarden kun je immers een hoop leuke speeltjes in huis halen.

Het verleden heeft bewezen dat dergelijke bedragen niks zeggen.

Recordbudget (zegt niet alles)

Netflix heeft er in ieder geval vol vertrouwen in. De streamingdienst pompt maar liefst honderd miljoen dollar aan budget in de blockbuster. Dat is een nieuw record voor het bedrijf. Maar goed, het verleden heeft bewezen dat dergelijke bedragen niks zeggen.

Juist die lege grootsheid nekte andere Netflix Originals. Er is een ziel nodig, sterke regie en een goed verhaal. Of dit team daar het recept voor kan vormen, gaan we volgend jaar ontdekken!

Reageer op artikel:
Ryan Reynolds, Michael Bay en makers Deadpool werken aan duurste Netflix film ooit
Sluiten