Rutger Houweling
Rutger Houweling Google 4 aug 2013
Leestijd: 1 minuut

‘s Werelds meest geavanceerde op afstandbestuurbare auto rijdt op water

Mensen dromen al jaren over auto’s die rijden op water, alleen deze ontwikkeling gaat zo langzaam en is blijkbaar zo moeilijk dat het er waarschijnlijk niet van gaat komen. Niet voor niets wordt er nu veel geïnvesteerd in elektrische voertuigen. Maar toch zijn er mensen die blijven experimenteren met waterstof en met succes. Op kleine schaal welteverstaan, maar de i-H2GO, een op afstandbestuurbare auto rijdt op water.

Om de auto aan te drijven giet je water in het bijbehorende ‘tankstation’ waarna het wordt geëlektrolyseerd – dan wordt het water gesplitst in waterstof en zuurstof – door een zonnepaneel. De waterstof met elektrische lading wordt vervolgens naar de auto gebracht en omgezet naar elektriciteit waardoor je de auto kunt besturen. Wil je graag met de auto racen, maar het is te bewolkt? Dan is het ook mogelijk om het water te elektrolyseren middels een USB-kabel.

In bovenstaande video is te zien dat je de i-H2GO bestuurt met een iPhone (Android komt eraan) in plaats van een aparte afstandsbediening. Een goede zaak! In de app zie je twee ‘knoppen’ waarmee je voor- of achteruit kunt en waarmee je kunt sturen. Daarnaast is het mogelijk om ‘m in de ‘Gyro modus’ te zetten zodat je phone wordt omgetoverd in een stuur die je bedient middels beweging. Heb je interesse in de op afstandbestuurbare auto die rijdt op water dan kun je ‘m inclusief het tankstation en zonnepaneel hier voor 135 euro bestellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘s Werelds meest geavanceerde op afstandbestuurbare auto rijdt op water
Sluiten