Rutger Houweling
Rutger Houweling Fotografie 12 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

‘s Werelds slimste motorhelm haalt in één dag 600.000 euro aan investeringen op

De wereld wordt overspoeld met slimme gadgets. De één wat nuttiger dan de ander, maar in oktober 2013 stond de wereld even stil. Toen werd namelijk de Skully P1 de wereld in geplugd. Een high-tech motorhelm met ingebouwd display en achteruitkijkcamera. De helm was toen nog niet af en is verder doorontwikkeld tot de Skully AR-1. Daar is gisteren een Indiegogo-campagne voor gestart met als doel 250.000 dollar binnen te halen om de slimme motorhelm te kunnen produceren. En deze campagne bewijst dat er behoefte aan zo’n helm is. Binnen een dag staat de teller al op ruim 800.000 dollar (600.000 euro).

Bijzonder aan de AR-1 is dat er een heads-up display wordt geprojecteerd waarop je informatie zoals je snelheid, route, benzineniveau en inkomende gesprekken ziet. Daarnaast kun je door de achteruitkijkcamera precies checken wat er achter je gebeurt en is de klep zowel verblindingsvrij als mist- en krasbestendig. Bekijk onderstaande video maar eens hoe indrukwekkend dit eruit ziet.

Via Bluetooth wordt er met de smartphone verbinding gemaakt om informatie binnen te halen. Het zijn nu nog de basisfuncties van de phone die worden getoond op het scherm, maar Skully Systems is van plan om speciale apps voor de helm te ontwikkelen. Ook willen ze de SDK vrijgeven zodat derden ermee aan de slag kunnen.

De batterij van de helm gaat zo’n negen uur mee voordat je ‘m weer moet opladen en beschikt-ie over de officiële licenties voor zowel de Verenigde Staten als Europa. Dat mensen maar al te graag geld overhebben voor deze helm blijkt ook uit de prijs. Een pre-order plaatsen kost je 1045 euro. De verwachting is dat je de Skully AR-1 in mei 2015 in huis hebt en is-ie hier te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘s Werelds slimste motorhelm haalt in één dag 600.000 euro aan investeringen op
Sluiten