Daniel Koster
Daniel Koster 16 augustus 2015

Saent wordt je beste werkvriend, helpt je productiever werken

Het is makkelijk afgeleid te raken tijdens het werken. Even je Facebook of WhatsApp checken, even kijken of er nog wat leuks op WANT.nl staat, dat grappige filmpje die je via een e-mail hebt binnengekregen snel even bekijken en ga zo maar door. Het zou je werk ten goede komen om niet te worden afgeleid. Saent is een vernuftig apparaatje dat je hierbij een handje helpt.

Saent

Het slimme apparaatje is door een Nederlandse ondernemer uit Beijing ontwikkeld. Saent, uitgesproken als saint, is daadwerkelijk dat. Saint geeft je een duw in de rug om ervoor te zorgen dat al die afleidingen je werkproductiviteit niet teniet doen. Je werkt met het apparaatje in blokken van dertig, vijftig of negentig minuten aan een project. Door één maal op de Saent te tikken begint een sessie. Tijdens deze sessie blokkeert het apparaat allerlei afleidende applicaties en websites. Hierdoor kun je op een productieve manier werken zonder dat je constant allerlei andere afleidende zaken naar je hoofd krijgt geslingerd. Daarbij is een leuke extraatje dat je punten krijgt voor het werk dat je levert gebaseerd op hoeveel taken je afrondt en hoe goed je focus was. Je krijgt ook een gedetailleerde rapportage te zien zodat je niet alleen productief werkt, maar ook de kans krijgt om het volgende blok nog productiever te werken.

Interactief

De Saent is echter niet enkel een apparaat die eenzijdig met je communiceert door apps en websites tijdelijk te blokkeren. Je kunt interactief met de Saent omgaan door allerlei preferenties erin te programmeren. Zo kun je bijvoorbeeld twee keer tikken op het apparaat en krijg je zo toegang tot je kalender. Ook swipen herkent-ie, waardoor je door bijvoorbeeld naar boven te swipen je to-do-list kunt openen. Het apparaat hoeft niet fysiek met je pc verbonden te worden aangezien-ie draadloos is. De makers zeggen zelf dat-ie geruime tijd meegaat waardoor je ‘m ook niet vaak aan de lader hoeft te leggen.

Indiegogo

Waar de Saent met enthousiasme is ontvangen, is het handige apparaat er nog niet. Op dit moment staat het project op Indiegogo waar jij ‘m voor 35 euro in de wacht kunt slepen. Je zult het apparaatje dan rond november 2015 thuis op je OS X- en Windows-apparaat kunnen gebruiken. In de toekomst zal er nog op Android en iOS worden ingezet. Iets noemenswaardigs is de insteek van de ontwikkelaars. Zij willen namelijk dat de consument tevreden is en bieden daarom een dertig dagen niet tevreden, geld terug-garantie aan! Probeer ‘m uit zouden we zeggen!

Check ook:

Reageer op artikel:
Saent wordt je beste werkvriend, helpt je productiever werken
Sluiten