Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Uncategorized 22 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Safety first! 5 Typische AliExpress gadgets voor extra veiligheid

AliExpress staat bekend als de website waarop je werkelijk alles wat je maar kunt bedenken kunt kopen. Tussen de ontelbaar veel vreemde items staan soms, heel soms, ook handige gadgets. Handig of niet; alle gadgets worden verkocht voor een onmogelijk kleine prijs.

Doordat er veel (heel veel) producten op de website te koop aangeboden door ontelbaar veel verkopers is het niet altijd makkelijk om het juiste item te vinden op de Chinese webshop. Maar maak je niet druk, dit werk doen wij namelijk graag voor je. Deze keer hebben we 5 typische AliExpress gadgets voor je uitgezocht voor wat extra veiligheid.

‘Steen’ om huissleutel onder te bewaren

Een reservesleutel in de buurt van je voordeur bewaren is geen slecht idee. Zeker niet wanneer je regelmatig de deur achter je dicht gooit terwijl je sleutel nog op het aanrecht ligt, of wanneer je je sleutels te vaak kwijt raakt en voor een dichte deur staat. Een van de meest cliché verstopplekken voor een set reservesleutels is onder een steen.

Ligt er geen steen naast je voordeur? Dan heeft Ali een neppe steen voor je met ingebouwd vakje voor de sleutels. Al is dit zo overduidelijk een neppe steen dat je de reservesleutel haast net zo goed aan de voordeur kunt tapen.

steen voor sleutel AliExpress
Steen voor huissleutel (Afbeelding: AliExpress)

3,42 euro

AliExpress topper: Achteruitkijkspiegel voor fietsers

Tijdens het fietsen omkijken om te zien of er verkeer aankomt en/of je veilig kunt oversteken is gevaarlijk. Je loopt namelijk het risico op een zere nek van het omkijken. Vervelend, joh. Weet je waar wij een zere nek van krijgen? Jouw gemekker over triviale zaken. Koop deze achteruitkijkspiegel voor op je fietshelm zodat je tere zere nek wat rust krijgt. Of zit wat minder achter je computer en zorg ervoor dat die nek van je wat beweging krijgt. Jij blij, wij blij.

fietshelm spiegel
Fietshelmspiegel (Afbeelding: AliExpress)

0,96 euro

Xiaomi slim deurslot

De meningen zijn verdeeld over slimme deursloten. Want zijn ze daadwerkelijk minder makkelijk te kraken dan een ‘ouderwets’ deurslot? Wat Xiaomi betreft wel. Die wil jou namelijk een slim deurslot aansmeren. Het Chinese tech-merk heeft een slim deurslot (die tegelijkertijd functioneert als deurklink) ontwikkeld dat onkraakbaar is, behalve door wie de juiste vingerafdruk heeft, de code weet, of een van de andere manieren weet om het slot te openen.

Xiaomi’s slimme slot heeft verder een ingebouwde camera, slimme deurbel, alarm, en herinnert je als de deur niet goed dicht zit.

Xiaomi slim deurslot
Xiaomi Mijia slim deurslot met camera (Afbeelding: AliExpress)

269,86 euro

Xiaomi slim slot voor lades

Hee, nog een slim slot van Xiaomi. Dit slot is ontworpen om lades te vergrendelen. Het slot is aan de buitenkant van de lade niet te zien waardoor niemand doorheeft dat er waardevolle spullen in liggen opgeslagen. Het slot opent via de bijbehorende ‘Yeelock’-app. Via die app kun je overigens ook de tijden instellen dat het slot de lade automatisch vergrendelt en ontgrendelt.

Het Xiaomi Yeelock slot zelf werkt op een batterij, waarvan je de stand kunt zien in de app. Of je de lade nog kunt openen wanneer de batterij leeg is? Geen idee.

slim slot lade Xiaomi AliExpress
Xiaomi slim slot voor op een lade (Afbeelding: AliExpress)

11,66 euro

Typisch AliExpress: T-shirt om mensen op afstand te houden

Geen zin in ongevraagde knuffels en mensen die in je persoonlijke ruimte komen? AliExpress heeft de oplossing: een t-shirt dat mensen op afstand houdt. De boodschap is duidelijk en heeft, voor sommigen, een afschrikwekkende werking. Niemand hoeft het te weten als je stiekem wel gevaccineerd bent.

aliexpress t-shirt
Geen knuffels a.u.b. (Afbeelding: AliExpress)

10,36 euro

Heb je nog nooit iets op AliExpress besteld en wil je meer weten over hoe het bestellen op de Chinese website werkt? Check dan hier onze WANT Guide. Hier leggen we je uit hoe je het beste producten op AliExpress kunt kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Safety first! 5 Typische AliExpress gadgets voor extra veiligheid
Sluiten