Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 12 feb 2018

In deze bijzondere salontafel is een Ferrari vast blijven zitten

Hoewel het voor veel fans een vreselijk moment in de film was, blijft het beeld van Han Solo half stekend uit carboniet en iets moois hebben. Een zelfde soort gevoel roept een salontafel van Discommon op. Alleen steekt er nu een auto uit een metalen oppervlak en is het eigenlijk meer alsof de auto uit een liquide substantie komt. Een beetje zoals een bond girl, die langzaam in bikini uit het water komt lopen.

Belachelijk idee: doen!

Het Discommon team bedacht het idee voor de tafels en bedacht eigenlijk meteen al dat het onbegonnen werk zou zijn. Uit een aluminium plaat van 123 cm lang en zo’n 10 cm dik, zou bijna alle metaal verwijderd moeten worden om zo te eindigen met de vorm van een auto, die uit een dunne plaat blijft uitsteken. Het zou 50 uur kosten om het te ontwerpen en vervolgens nog eens 50 uur om de textuur helemaal goed te krijgen. Het was een belachelijk voorstel, dus is dat precies wat ze hebben gedaan.

Salontafel Discommon

Limited edition salontafel

Omdat het proces toch wel behoorlijk intensief  en duur is, zul je de salontafel niet massaal in de winkel zien verschijnen. Er zullen in totaal 10 exemplaren van de bijzondere meubelstukken worden gemaakt. De auto die eruit steekt hoeft overigens niet telkens dezelfde te zijn. Het hoeft zelfs niet eens een auto te zijn. De klant mag zelf kiezen wat voor voertuig in zijn tafel vastzit, van een auto tot een schip tot zelfs een vliegtuig.

salontafel Discommon

Klant nauw betrokken bij design proces

Tijdens het productieproces blijf je betrokken bij wat er allemaal met je tafel gebeurt. Je kiest niet alleen je voertuig, maar ook de afwerking van het tafelblad. Daarnaast werk je ook met het Discommon team aan de textuurontwikkeling en moet je eerst het ontwerp goedkeuren. Om het geheel af te maken krijgt het aluminium blad een oppervlaktebehandeling, zodat de corrosiebestendigheid wordt verbeterd. Als klant mag je nog de kleur van deze finish uitkiezen.

Salontafel Discommon Ferrari

Alleen bij serieuze interesse

Het is maar goed dat je als klant zo actief bij het maken van je speciale tafel wordt betrokken, want als het net niet is wat je wilt is het toch zonde van de minimaal 16.000 euro die je voor je meubelstuk moet neertellen. Als je serieus geïnteresseerd bent, mag je via de Discommon website meer informatie aanvragen. Op de site pronken er alvast twee afgemaakte exemplaren met een Ford GT en Ferrari F40. Wordt die van jou de derde?

Salontafel Discommon Ferrari

Als een salontafel van 16.000 euro toch wat aan de dure kant is en je eigenlijk toch liever Han Solo ergens uit zou willen zien steken, kun je ook gaan voor deze vinyl sticker voor je deur. Hij zorgt ervoor dat Han Solo in elke deur vastzit in zijn carboniet blok.

Cool Material

Reageer op artikel:
In deze bijzondere salontafel is een Ferrari vast blijven zitten
Sluiten