Netflix kijken met je vrienden op afstand? Het kan nu op je tv!

Wat is er nu beter dan op je bank alleen Netflix kijken? Precies! Netflixen met je vrienden. Dat wordt nu nog makkelijker.

Het klinkt alweer zolang geleden: de tijd voor de coronacrisis. Toen ging je gewoon met je vrienden samen naar de bioscoop, of sprak je bij een van je maten af om samen een film of serie te kijken. Door de coronacrisis is dat natuurlijk een stuk lastiger geworden, door afstand te moeten houden. je hebt dan wel een driezitsbank nodig om anderhalve meter van elkaar af te zitten. Gelukkig zijn er apps om samen te kunnen kijken. Helaas werken deze vaak alleen op computers, waardoor kijken op een televisie er niet inzit. Dat is vaak toch net wat fijner Netflixen. Daar heeft Caavo nu een oplossing voor gevonden.

Netflix op televisie in plaats van de computer

Caavo heeft een nieuwe app ontwikkeld met de toepasselijke naam “Watch with Friends”. In tegenstelling tot andere apps kun je met deze wel gewoon Netflix op je televisie kijken. De app is zowel beschikbaar op Apple TV als Roku. Daarnaast kun je ‘m ook gewoon vinden in versies voor iOS, Android en als Chrome-extensie. Zo kun je met een hele groep tegelijkertijd die ene serie bingen.

Naast het samen kijken heeft Watch With Friends ook nog een andere optie. Zo is het mogelijk om tijdens de aflevering op Netflix met je vrienden te chatten. Zo hoef je niet eerst een speciale Whatsapp-groep aan te maken. Hopelijk wordt er niet te veel gechat, anders heb je natuurlijk niets aan je film of serie.

Dit heb je nodig

Om alles op en top te laten werken, heeft iedereen wel een eigen Netflix-account nodig. Bovendien moet Apple TV-gebruikers de Caavo Companion-app installeren, je hoeft echter geen Caavo te hebben om het te gebruiken. Veel succes met samen de series kijken!

The Verge

Reageer op artikel:
Netflix kijken met je vrienden op afstand? Het kan nu op je tv!
Sluiten