Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 13/08/2019

Samsungs 108MP camerasensor officieel een feit (maar doet er zelf even niets mee)

Samsung heeft de 108 megapixel (MP) ISOCELL Bright HMX aangekondigd: ‘s werelds eerste camerasensor die meer dan 100 pixels draagt. Het moet ervoor zorgen dat de camerafunctionaliteit aanzienlijk verbeterd worden, maar wie denkt dat de Zuid-Koreaanse producent dit direct voor de eigen smartphones doet heeft het mis. Xiaomi mag er namelijk eerst mee aan de slag.

Samsung introduceert 108MP camerasensor

Door middel van een persbericht heeft Samsung de 108MP ISOCELL Bright HMX sensor aangekondigd. Het gaat om een camerasensor die dusdanig krachtig is dat er video-opnames van 6K (6016 x 3384) met 30 frames per seconde gemaakt kunnen worden. De Zuid-Koreaanse producent maakt bekend dat de HMX tegen het einde van deze maand in productie gaat, om vervolgens niet in eigen smartphones te verschijnen. Althans, voorlopig nog niet.

Samsung slaat voor deze camerasensor de handen ineen met het Chinese Xiaomi. De producent zet ook in Nederland steeds meer voet met smartphones die ontzettend populair zijn. Een voorbeeld van zo’n toestel is de Redmi Note 7, dat simpelweg beschikt over een ijzersterke prijs/kwaliteitsverhouding. Door middel van een tweet, die vorige week het daglicht al zag, werd de komst van een 100MP+ sensor al getipt. Nu de daadwerkelijke sensor ook officieel het daglicht heeft gezien, lijkt ook de onderstaande samenwerking een feit te zijn.

In een blogpost is Xiaomi verder ingegaan over de 108MP sensor van Samsung. Op dit moment is nog niet bekend wanneer Samsung zelf aan de haal gaat met de sensor voor zijn smartphones. Sterker nog: we weten niet eens of Samsung uberhaupt aan de slag gaat met deze sensor.

Dat is overigens geen unieke situatie. De Zuid-Koreaanse producent was ook verantwoordelijk voor de productie van een display met een extreem diepe curve. Dit display werd vervolgens niet door Samsung gebruikt, maar zou volgens geruchten voor de Huawei Mate 30 gehanteerd worden. Uiteindelijk was het OPPO dat het scherm voor het eerst, officieel, het daglicht liet zien. Meer over deze situatie lees je hier.

Reageer op artikel:
Samsungs 108MP camerasensor officieel een feit (maar doet er zelf even niets mee)
Sluiten