Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Gadgets 10 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Samsung kondigt deze gloednieuwe 110 inch 4K-televisie met microled aan

Samsung heeft bekendgemaakt dat het bedrijf begin volgend jaar zijn eerste microled-televisie uitbrengt voor de consumentenmarkt. Dit is de eerste tv in zijn soort bedoeld voor thuisgebruik. Het gevaarte heeft een formaat van 110 inch en beschikt over een 4K-resolutie.

Dit is niet de eerste keer dat Samsung iets doet met microled. In 2018 bracht het bedrijf namelijk al The Wall uit. Dit is een tv bedoeld voor de zakelijke markt, die bestaat uit verschillende modules. Dat het bedrijf de technologie nu naar de huiskamer brengt is wel nieuw. In het persbericht spreekt de Zuid-Koreaanse fabrikant van een “traditioneel tv-formaat”, maar laten we wel wezen: 110 inch is géén traditioneel formaat. In de basis komen de modellen voor de zakelijke en consumentenmarkt met elkaar overeen. Het woonkamermodel is niet modulair en heeft een vast formaat; dat is het enige verschil.

De nieuwe Samsung microled-tv

Microled wordt in de markt gezet als technologie die veel overeenkomsten heeft met oled, maar dan zonder de nadelen (zoals de potentie voor het inbranden van beelden). De technologie zorgt ervoor dat zaken als achtergrondverlichting en kleurenfilters overbodig zijn, waardoor je een helder en levendig beeld krijgt, met de belofte van 100% kleurenbereik. Het geheim van de techniek is dat de acht miljoen pixels individueel oplichten en zo zelf licht en kleuren produceren.

Samsung microled-tv
Samsung microled-tv (Afbeelding: Samsung)

De 110 inch microled-televisie van Samsung heeft een processor die ondersteuning aanbiedt voor 4K HDR-content, die bovendien voor elke scene wordt geoptimaliseerd. Daarnaast moet het scherm ook lang meegaan: 100.000 uur om precies te zijn, wat neerkomt op langer dan tien jaar. Daarnaast is er een screen-to-body-ratio van 99,99 procent.

Prijs nog niet bekend

Uiteraard is het ook een slimme televisie, die verschillende Smart TV-functies aanbiedt. Zo kijk je via Multi View tegelijkertijd naar vier verschillende splitschermen van 55 inch. De content kan van verschillende bronnen komen, zodat je op één en hetzelfde scherm nieuws en apps bijhoudt en een film kijkt. Of je volgt tegelijkertijd meerdere sporten, terwijl je een walkthrough streamt en een game speelt. Het ingebouwde Majestic Sound System is goed voor een 5.1-kanaals sound zonder externe speaker. Met de functie Object Tracking Sound Pro volg je de geluiden van bewegende objecten op het scherm. De beschikbaarheid en prijzen in Nederland worden binnenkort door Samsung bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung (persbericht)

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung kondigt deze gloednieuwe 110 inch 4K-televisie met microled aan
Sluiten