Mark Hofman
Mark Hofman Tech 21 feb 2019

Samsung verkocht tot nu toe 2 miljard Galaxy smartphones

Sinds 2010 weet Samsung de smartphonemarkt te voorzien van de Galaxy S serie. Gisteravond werd deze serie aangevuld door de Galaxy S10, S10e en de S10 Plus. Dat het bedrijf met succes terugkijkt naar de serie werd tijdens Unpacked overigens wel bekend. Zo liet de producent weten dat er al meer dan 2 miljard Galaxy smartphones verkocht zijn in dit decennium. 

Groot succes voor Samsung Galaxy

Samsung is, sinds de lancering van de Galaxy S in 2010, altijd een van de grooste spelers geweest op de smartphonemarkt. Ieder jaar werd er een nieuw toestel geïntroduceerd waarmee het bedrijf zichzelf op de kaart wist te houden. Sterker nog: sinds 2012 is Samsung de grootste smartphonefabrikant van de gehele markt. Al lijkt die positie wel in gevaar te zijn door het sterk opkomende Huawei. Gisteravond konden we kennis maken met de tiende line-up van de Galaxy S serie en daar is de producent zelf maar al te trots op.

Galaxy S10

Sinds 2010 heeft Samsung flink wat Galaxy smartphones weten te verkopen. CEO DJ Koh liet gisteravond, tijdens Unpacked 2019, weten dat het bedrijf in dit decennium al zo’n 2 miljard toestellen heeft verkocht. Een getal waardoor duidelijk lijkt te worden waarom Samsung behoort tot de grootste spelers van de markt. Op het podium werd gisteravond niet bekend gemaakt waar de cijfers precies vandaan komen, maar we kunnen wel een goede gok doen.

Galaxy S en Galaxy Note

Er is wel met zekerheid te zeggen dat de Galaxy S en Galaxy Note series tot de grootste bron van de verkoopcijfers behoren. Vooral in het westen zijn deze smartphone, zeker de laatste jaren, bijzonder populair. In het oosten weet Samsung voornamelijk te scoren met mid-range en entry-level smartphones. Dit zijn dan voornamelijk toestellen als de Galaxy A, Galaxy J en de Galaxy On lineups.

Samsung Galaxy Note 9 review uitgelicht
Apple. de grootste concurrent van Samsung, kondigde in september aan dat het ook rond de 2 miljard iOS apparaten heeft verkocht. Echter is dat vrij interessant te noemen gezien het feit dat deze cijfers afkomstig zijn van zowel iPad als iPhone cijfers. Bij Samsung hebben we puur te maken met smartphones. Daarnaast lanceerde Apple de eerste iPhone in 2007, zo’n drie jaar voor de eerste Galaxy S. Dat deze prestatie indrukwekkend is, mag duidelijk zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung verkocht tot nu toe 2 miljard Galaxy smartphones
Sluiten