Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 5 dec 2018

Samsung’s 5G demo toestel voorzien van bijzondere notch

Tijdens de Qualcomm Snapdragon Technology Summit, welke gister gehouden werd in Hawaii, hebben we meer informatie gekregen over 5G. Terwijl we te horen kregen dat de feature in 2019 in alle Android vlaggenschepen te vinden zijn, zagen we ook een demotoestel van Samsung. Maar waar de focus voornamelijk lag op 5G, was het de notch van het toestel wat de aandacht trok. 

Unieke notch

Terwijl er tijdens de Qualcomm Snapdragon Technology Summit voornamelijk gepraat werd over 5G ondersteuning, zagen we iets opvallend voorbij komen. Verschillende Qualcomm partners stonden gister op het podium, waaronder Samsung. De producent toonde een prototype van haar 5G toestel, welke was voorzien van een wel heel bijzondere notch. Ondanks het feit dat de focus op 5G ondersteuning lag, waren we voornamelijk door de inkeping verrast.

In eerste instantie ziet het toestel eruit als elk ander Samsung toestel. Maar wanneer je een iets betere blik werpt, is er een bijzondere notch te zien in de rechterbovenhoek van de telefoon. Waarom de notch er zit is onduidelijk en Samsung zelf heeft er verder ook niks over gezegd. Maar gezien de grootte van het toestel en het gebrek aan informatie, zou het zomaar kunnen zijn dat het iets te maken heeft met de Galaxy S10.

Het bovenstaande toestel lijkt de grootte te hebben van den Galaxy Note 9 en de notch lijkt alles behalve nuttig. Sterker nog: op hardware gebied lijkt deze notch hartstikke nutteloos te zijn. De bezels aan de zijkant en onderkant zijn aanzienlijk groot en de camera lijkt te ontbreken in de notch. Maar wanneer je het plaatje op software gebied bekijkt, is het eigenlijk best wel nuttig.

Test van Samsung?

Recente renders van de Galaxy S10 tonen een soort pil-achtige inkeping in het scherm. Deze houdt huis aan een dual-camera systeem en heeft veel weg van een uitgebreidere versie van Infinity-O. Wanneer deze toegepast gaat worden, zal Samsung haar huidige software moeten voorzien van een designupdate. Het 5G demotoestel welke op de Snapdraon Technology Summit te zien was, zou een manier kunnen zijn om dat te testen voordat het in meer geavanceerdere designs toegepast zal worden.

Samsung unieke notch

Uiteraard heeft Samsung er niets over gezegd en moeten we rekening houden met het feit dat dit pure speculatie is. Hoe de daadwerkelijke Galaxy S10 eruit zal komen te zien, zullen we waarschijnlijk in februari 2019 te weten komen.

Reageer op artikel:
Samsung’s 5G demo toestel voorzien van bijzondere notch
Sluiten