Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 26 jun 2019

Indrukwekkende beelden 64-MP camera Samsung getoond

Samsung heeft paar weken geleden bekend gemaakt een sensor voor een 64-megapixel camera te hebben ontwikkeld. Ondanks dat er nog geen toestel is verschenen met deze feature lijkt er nu wel een foto op te zijn gedoken welke met de bijbehorende technologie gemaakt is. Opvallend is dat het niet van Samsung komt, maar het Chinese bedrijf Realme.

Realme CEO deelt foto gemaakt met 64-megapixel camera

Een tijdje geleden gaf Samsung aan bezig te zijn met een smartphonecamera met een resolutie van maar liefst 64 megapixel. Deze werkt met de gloednieuwe ISOCELL Bright GM2 sensor die het bedrijf heeft laten ontwikkelen.

Meer megapixels betekent natuurlijk nog niet perse een mooiere foto, maar het onderstaande kiekje laat zien dat een dergelijke camera zeker veel potentie heeft:

De foto is gemaakt door de CEO van Realme, een bedrijf dat onderdeel is van OPPO. Het bedrijf werkt momenteel blijkbaar aan een toestel dat gebruik maakt van de eerdergenoemde 64 megapixel sensor. De kans is groot dat deze smartphone eerder zal verschijnen dan een toestel van Samsung zelf dat van deze camera gebruik gaat maken.

Volgens geruchten zal het aantal megapixels in de toekomst alleen nog maar gaan toenemen en zullen we uiteindelijk zelfs een smartphonecamera met 100 megapixel zien.

De komende 64-megapixel camera´s zullen naast een betere resolutie ook mooiere foto´s maken bij weinig licht en een snellere autofocus hebben.

Samsung Galaxy Note 10

Ondanks dat Samsung (terecht) erg enthousiast lijkt te zijn over de nieuwe technologie wijzen de geruchten erop dat de aankomende Galaxy Note 10 nog geen gebruik gaat maken van een 64-megapixel camera. Dit is misschien jammer, maar vermoedelijk wil het bedrijf de nieuwe techniek eerst voldoende getest hebben.

Reageer op artikel:
Indrukwekkende beelden 64-MP camera Samsung getoond
Sluiten