Samsung onthult gloednieuwe 64-megapixel (!) smartphone camera

Samsung zit misschien niet in de lekkerste flow van de afgelopen paar jaar, maar dat houdt het bedrijf niet tegen om te blijven innoveren. De producent onthult vandaag een gloednieuwe camerasensor voor de smartphones van de toekomst. Wie niet genoeg heeft aan een 48-megapixel camera kan in de toekomst uit de voeten met een 64-megapixel variant.

Samsung’s 64-megapixel camera

Samsung lijkt zichzelf in 2019 volledig te richten op innovatie. Het bedrijf lanceerde begin dit jaar niet alleen de gloednieuwe Galaxy S10 serie, maar ook de opvouwbare Galaxy Fold. Ondanks het feit dat dit toestel is uitgesteld door problemen met het scherm, wil dat niet zeggen dat Samsung niet bezig is met de toekomst. Iets wat vandaag maar weer blijkt. De producent uit Zuid-Korea heeft een gloednieuwe camerasensor gepresenteerd die volledig gericht is op de toekomst.

De producent heeft vandaag de gloednieuwe ISOCELL Bright GW1 onthuld. Waar smartphones anno 2019 voornamelijk voorzien zijn van een hoogstaande 48-megapixel camera, zal deze nieuwe sensor daar nog een flinke schep bovenop doen. De Bright GW1 voorziet smartphones in de toekomst van maar liefst 64-megapixel: een flinke stap vooruit. De gloednieuwe sensor is overigens niet groter zijn voorganger, maar heeft wel meer te bieden. Dit heeft te maken met het feit dat er vier pixels samengevoegd worden tot een pixel. Dit resulteert in het feit dat de nieuwe sensor 16-megapixel foto’s produceert waar de voorganger nog 12-megapixelfoto’s produceerde.

Samsung 64 megapixel

De IMX586 48-megapixelsensor van Sony heeft al een vergelijkbare capaciteit, maar die Samsung tot voor kort nog niet. Vandaag kondigt het Koreaanse bedrijf echter ook een bijgewerkt 48-megapixel-onderdeel aan dat dezelfde functie biedt.

Naast Samsung leveren ook merken als Huawei, Oppo, Xiaomi en Vivo momenteel toestellen die voorzien zijn van 48-megapixel camera’s. Het lijkt ons onvermijdelijk dat zij in de toekomst ook met hun eigen 64-megapixel camera komen, de vraag is alleen wanneer.

Samsung verwacht dat de massaproductie van haar 64-megapixel sensor later dit jaar van start zal gaan. De kans is dus groot dat deze vernieuwde camera’s eind 2019 al op enkele vlaggenschepen van het bedrijf zullen terugzien.

Samsung Galaxy Note 10

Naast vernieuwde camera’s blijkt het bedrijf ook te experimenteren met een snellere oplaadfunctie voor op de aankomende Galaxy Note 10. Gezien in het verleden Samsung batterijen in brand zijn gevlogen blijven er mensen die zich zorgen maken om de bijkomende risico’s van deze geavanceerde batterij.

Mocht het echter goed komen dan zouden deze nieuwe functies het bedrijf weer op de kaart kunnen zetten, wat na de vertraging van de Galaxy Fold wel nodig is.
Reageer op artikel:
Samsung onthult gloednieuwe 64-megapixel (!) smartphone camera
Sluiten