Samsung neemt waarschijnlijk afscheid van Galaxy Note (maar…)

Samsung neemt hoogstwaarschijnlijk afscheid van de Galaxy Note-serie. Na meerdere berichten uit verschillende, betrouwbare, hoeken lijkt de keuze binnen de muren van het Zuid-Koreaanse bedrijf gemaakt te zijn.

Toch kunnen we nog een Galaxy Note-toestel verwachten voordat Samsung de stekker definitief uit de serie trekt. Wat dat betreft is niet de Galaxy Note 20, maar de Galaxy Note 21 het slotakkoord.

‘Samsung komt nog één keer met de Galaxy Note’

Inmiddels lijkt het meer dan alleen een gerucht te zijn dat Samsung afstand doet van de Galaxy Note. De S-Pen verkast naar de Galaxy S-lijn en de Galaxy Z Fold-lijn zal het stokje van de Note-serie overnemen als zomer-release. Dat zijn de plannen die het Zuid-Koreaanse bedrijf, volgens een aantal betrouwbare bronnen, heeft. Al is Samsung nog niet helemaal klaar met de smartphoneserie, zo laat het Koreaanse ET News vandaag weten.

De verwachting is dat de Samsung Galaxy Note 21 het laatste toestel wordt in de populaire smartphoneserie. Dat houdt in dat de Galaxy Note 20 dus niet de afsluiter is en dat de series pas in 2021 ten einde komt. Een bron vanuit de industrie vertelt het volgende aan ET News:

“De kans is aanwezig dat nog één nieuw Note-model het daglicht ziet. De lancering staat gepland voor de tweede helft van 2021. Samsung Electronics legt de focus overigens wel op de opvouwbare smartphones in de tweede helft van 2021”

Van wat wij begrijpen zal Samsung de Note-serie en de Fold-serie volgend jaar omdraaien. Waar de Fold-serie dit jaar uit één toestel bestond beschikt de Note-serie over twee verschillende toestellen. De kans dat die laatste uit één smartphone beschikt en die eerste uit twee, is dus best aanwezig.

Samsung Galaxy S20
Samsung Galaxy S20 (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Einde van de tijdperk

Geruchten over het vertrek van de Note-serie zijn er al sinds 2018. Logisch, want het verschil tussen de S-serie en de Galaxy Note is in de loop der jaren steed kleiner geworden. Waar het verschil ’em eerst zat in het grootte van de smartphone en de prestaties, lijkt alleen de S-Pen de twee nog te onderscheiden. Het lijkt er, volgens verschillende bronnen, alleen op dat zelfs dat verschil niet meer aanwezig is in 2021. De Galaxy S21 Ultra zal namelijk voorzien worden van S-Pen ondersteuning. Hiermee lijkt de Galaxy Note-serie overbodig te worden.

Samsung heeft al meerdere malen laten zien en aangegeven dat het zich wil richten op de toekomst. Zo loopt het bedrijf voorop bij de ontwikkeling van de opvouwbare smartphones en lijkt het deze positie de komende jaren te willen houden. Zo werd vorige week bijvoorbeeld duidelijk door de volgende afbeeldingen.

Reageer op artikel:
Samsung neemt waarschijnlijk afscheid van Galaxy Note (maar…)
Sluiten