Mark Hofman
Mark Hofman Tech 7 jan 2020

Van slimme robots tot megasteden: dit is Samsungs ‘Age of Experience’

Samsung heeft gisteren, tijdens CES 2020, een nieuw tijdperk ingeluid. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft de eerste stappen gezet binnen “The Age of Experience”.

Dit maakte CEO H.S. Kim gisteravond (lokale tijd) bekend tijdens de Samsung Keynote. Naast het feit dat we kennis maakten met Ballie, de verdomd schattige en indrukwekkende kleine robot, liet het bedrijf nog meer zien. AR brillen, een exoskelet en megasteden kwamen eraan te pas.

Dit is Samsungs ‘Age of Experience’

Samsung Electronics President en CEO H.S. Kim lichtte gisteravond toe wat het inluiden van de Age of Experience nu precies inhield. Ik bedoel, het klinkt natuurlijk hartstikke hip, maar we zijn meer geïnteresseerd wat de gedachte hierachter is.

Samsung Age of Experience CES 2020
Tekentjes (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

H.S. Kim liet weten dat Samsung zich het komende decennium gaat richten op nieuwe innovaties die hardware en software vlekkeloos met elkaar combineren. Hierdoor wil het Zuid-Koreaanse bedrijf het leven makkelijker, plezieriger en belangrijker maken. Het verandert de manier waarop we voor onszelf en onze families zorgen, hoe we onze huizen kunnen aanpassen naar onze behoeftes en hoe we veiligere en duurzamere steden kunnen bouwen.

En met de introductie van een aantal producten en technologieën, gaf Samsung gisteravond een eerste indruk van deze toekomst.

Samsung GEMS: het exoskelet

Nadat we allemaal smolten dankzij Ballie (kijk nou toch ?), liet Samsung gisteravond hun exoskelet GEMS zien. Dit product was vorig jaar ook al te vinden op CES en is nu omgetoverd tot een soort workout-product. Door een bril op te zetten verschijnt je persoonlijke trainer, die volledig digitaal is overigens, voor je neus en krijg je instructies over de workouts die je moet doen.

Samsung Age of Experience CES 2020
GEMS in actie (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Door kunstmatige intelligentie worden al je statistieken geanalyseerd, om vervolgens een volgende workout voor je samen te stellen. Deze kan zwaarder zijn dan de vorige dag, of minder lang duren bijvoorbeeld. Het kan de gegevens naar je telefoon sturen voor een volledige analyse of voor een verbeterd schema.

43 MegaCities met slimme gebouwen

Ook kunnen we in de toekomst een groot aantal slimme steden verwachten. Een project die Samsung benoemd met de term ‘MegaCities’. Deze steden zijn voorzien van de laatste technologieën om het leven in de stad een stuk veiliger te maken. Dit doel moet behaald worden door te toepassing van intelligente systemen zoals slimme apparaten, platformen en data.

Een van de voorbeelden is de toevoeging van slimme gebouwen. Deze gebouwen zetten het licht voor je aan als je aankomt, laten de lift naar beneden komen als je in de buurt van de lift komt, zorgen ervoor dat pakketjes bij je deur komen en zoeken een vrije parkeerplek voor je.

Samsung Age of Experience CES 2020
Zelfrijdende auto (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Samsung is ook opzoek naar een manier om vervoer in deze steden te versimpelen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf laat weten dat de combinatie tussen 5G, edge computing en AI ervoor moeten zorgen dat voertuigen met elkaar kunnen communiceren om zo files en onveilige situaties te kunnen voorkomen.

Samsung gebruikt technologie “for the good”

Aan het einde van de keynote liet H.S. Kim weten dat het bedrijf technologie wil gebruiken om een betere plek van de wereld te maken. Een doel dat bereikt moet worden door drie verschillende belangrijke aspecten:

  • Beveiliging
  • Privacy
  • Technology for the good

Kim maakte duidelijk dat Samsung veiligheid van data en persoonlijke privacy in een hoog vaandel hebben staan. En dat het beschermen daarvan topprioriteit moet zijn bij het verder ontwikkelen van technologie. Een van de middelen om dat doel te bereiken is Samsung Knox, dat in de komende jaren verder ontwikkeld gaat worden.

Samsung Age of Experience CES 2020
Zelfrijdende auto maar op een uitgezoomde foto (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Maar daarbij toonde het bedrijf ook wat het nu precies bedoeld met “Technology for the Good”. Het kan er namelijk voor zorgen dat slechtzienden weer kunnen zien, dat brandweermannen beter hun werk kunnen doen en dat ouderen weer kunnen lopen (dankzij GEMS).

Het zijn de ontwikkelingen die we tijdens deze CES verschillende keren voorbij hebben zien komen. Benieuwd wat er allemaal gebeurt op de beurs in Las Vegas? Check ons overzicht!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van slimme robots tot megasteden: dit is Samsungs ‘Age of Experience’
Sluiten