Jelle van Es
Jelle van Es Tech 29 apr 2019

Samsung gaat Apple achterna met nieuwe dienst

Een tijdje geleden kondigde Apple zijn Apple Arcade aan. Het is een service waar je als gebruiker een vast bedrag per maand voor betaalt en dan toegang krijgt tot vele verschillende games. Een beetje vergelijkbaar met Netflix. Apple wil daarbij ook echt goede games beschikbaar hebben en betaalt mede daarom mee aan de ontwikkeling van games. Meer over deze service vind je hier. Nu denkt Samsung er aan om iets soortgelijks op de markt te brengen in de vorm van de PlayGalaxy Link-service.

Samsung komt met Apple Arcade-concurrent PlayGalaxy Link

Dat is althans hetgeen dat je kunt afleiden van een patent die het bedrijf een aantal dagen geleden heeft aangevraagd. In dat patent wordt de PlayGalaxy Link omschreven met termen als ‘downloadable mobile game application software; providing online augmented reality games; gaming services, namely conducting online computer game tournaments; electronic games accessible through mobile devices.’ Met name het stukje van gaming services doet er op duiden dat het een service is waarbij je verschillende games kunt beleven en die vervolgens ook kunt gebruiken om toernooien mee te gaan spelen.

Het gaat uiteraard nog een tijdje duren voordat we er daadwerkelijk iets van gaan zien. De Apple Arcade is onlangs op een evenement uit de doeken gedaan en verschijnt pas eind dit jaar. Hetgeen dat de PlayGalaxy Link moet gaan worden kent op dit moment enkel een patent. Dan duurt het natuurlijk nog een hele tijd voordat zo’n patent wordt omgezet naar iets dat daadwerkelijk op de markt komt. Daarnaast is het natuurlijk nog maar de vraag of het daadwerkelijk komt. Er zijn genoeg patentaanvragen in het verleden geweest die helemaal nergens toe geleid hebben.

Wil je meer lezen over alles dat met Samsung te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina met alles dat zich rondom het bedrijf precies afspeelt.

Meer Samsung?

WANT heeft ook een eigen podcast waarin het grootste technieuws van de afgelopen week besproken wordt. Uiteraard hebben we het in de podcast ook regelmatig over Samsung en alle ontwikkeling om het merk heen.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Let's Go Digital

Reageer op artikel:
Samsung gaat Apple achterna met nieuwe dienst
Sluiten