Samsung gaat Apple achterna: ‘geen oplader in de verpakking’

Wie in zijn leven wel eens een smartphone heeft aangeschaft, weet dat er standaard een oplader in de doos zit. Erg fijn, want een telefoon opladen kan op zijn tijd (lees: een keer per dag) wel eens makkelijk zijn. Al lijkt het een uitstervende luxe te zijn waar niet alleen Apple, maar ook Samsung van af lijkt te stappen.

SamMobile meldt, door middel van een Zuid-Koreaanse bron, dat Samsung zijn toekomstige smartphones zonder oplader gaat leveren. Dat zou in dit geval betekenen dat je alleen een oplaadkabel en een paar oordopjes in de verpakking aantreft. Naast je nieuwe smartphone dan natuurlijk.

Samsung stapt mogelijk af van oplader in de doos

Volgens de bron van SamMobile is de beslissing nog niet genomen, maar wordt er wel over gesproken. Samsung verscheept honderden miljoenen smartphones per jaar en zou bij een aantal van de beschikbare modellen de oplader uit de doos willen halen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt er ook voor dat bedrijven kunnen besparen. Of we dit terug gaan zien in de verkoopprijzen weten we niet, maar het zou wel voor een aantal mooie prijsverlagingen kunnen zorgen.

Mocht het plan daadwerkelijk doorgevoerd worden, dan gaat Samsung daar vanaf volgend jaar mee beginnen. Het zal even wennen zijn, want opladers zijn altijd onderdeel geweest van de verpakking. Waar deze in het begin van de markt nog gebonden waren aan een bepaald merk, maken op dit moment zowat alle smartphones gebruik van een USB-C lader. Het maakt dus niet meer uit of je een Samsung smartphone oplaadt met een oplader van Huawei. Het werkt gewoon.

Samsung Galaxy S20 Galaxy Note 20
De Galaxy S10 naast de Galaxy S20 Ultra (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Smartphones goedkoper?

Doordat bedrijven als Samsung geen opladers meer in de doos hoeven te stoppen, besparen ze flink wat geld. Dat zou kunnen leiden tot een goeie korting voor de consument, maar of deze er ook echt komt is nog maar de vraag. Het kan voor bedrijven ook een tactiek zijn om hun winstmarge per smartphone te vergroten.

Worden telefoons niet goedkoper, hou er dan rekening mee dat je wel degelijk meer geld kwijt bent. Zo zijn er veel snelladers die op dit moment bij Android smartphones worden meegeleverd. Is dat niet meer aan de orde, dan zou je deze zelf aan moeten schaffen om de snellaadmogelijkheden volledig te kunnen benutten.

Op 5 augustus zien de Samsung Galaxy Note 20 en de Galaxy Fold 2 het daglicht. Deze smartphones zijn mogelijk nog wel voorzien van een oplader in de doos.

Reageer op artikel:
Samsung gaat Apple achterna: ‘geen oplader in de verpakking’
Sluiten