Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 28 jan 2019

Samsung & Apple bezig met 5G? LG aan de haal met 6G!

Producenten als Samsung, Apple, Huawei en OnePlus zijn druk bezig met 5G. Waar Apple de feature waarschijnlijk pas in 2020 gaat toepassen, komen de overige producenten er al dit jaar mee. Echter zijn er bedrijven die verder in de toekomst kijken en aan de haal gaan met de volgende stap, voordat 5G überhaupt een ding op de markt is. LG is zo’n bedrijf en kijkt naar de opties voor 6G.

LG aan de haal met 6G

Qualcomm liet het vorig jaar al weten: bijna alle Android producenten gaan in 2019 aan de haal met 5G. Maar waar een vijfde generatie telecommunicatie netwerk nog in de kinderschoenen staat, is LG al bezig met een zesde. De producent kondigt vandaag aan dat het een ontwikkelings- en onderzoeksplan heeft opgemaakt voor 6G. Volgens The Korea Herald doet het bedrijf dit om de concurrentie op de toekomstige markt, nu al, voor te zijn.

LG aan de haal met 6G

In het KAIST instituut heeft LG een onderzoekscentrum geopend voor 6G. Het instituut is een onderzoeksorganisatie voor technologie die ervoor moet zorgen dat de Koreaanse economie in ontwikkeling blijft. KAIST (Korea Advanced Institute of Technology) en LG gaan er samen voor zorgen dat de ontwikkelingen rondom 5G en 6G een stuk sneller verlopen dan het onderzoek van de concurrentie. Sneller zijn dan de concurrentie is exact datgene waar de producent zich op richt, zo laat de Technologie Chief van het bedrijf weten.

“LG zal het onderzoek naar telecomnetwerk-technologieën verbeteren om de markt te kunnen leiden met een zesde generatie netwerk.”

Alles behalve vreemd

Dat LG inmiddels al bezig is met de volgende stap, is alles behalve vreemd. Het bedrijf was marktleider op het gebied van het vierde generatie Long Term Evolution netwerk en wist in 2011, in tegenstelling tot grote concurrenten SK Telecom en KT, al aan de haal te gaan met 4G. Ondanks dat LG Electronics zo vroeg bezig was met 4G, bleef het op de 5G smartphone markt redelijk uit. Het bedrijf heeft zich in de afgelopen jaren vooral gericht op automotive communicatie technologie en werkte hiervoor samen met Qualcomm. Het resultaat was Cellular Vehicle-to-Everything technologie, die we inmiddels beter kennen als C-V2X.

LG aan de haal met 6G

LG zelf laat weten dat ze het eerste bedrijf waren die 5G automotive telecom op de markt wist te brengen. Met de komst van een onderzoekcentrum voor 6G, zullen we wat dat betreft ook zomaar eens de eerste kunnen worden.

The Korea Herald

Reageer op artikel:
Samsung & Apple bezig met 5G? LG aan de haal met 6G!
Sluiten