Samsung gaat Apple achterna en komt mogelijk met handige nieuwe gadget

Door alle geruchten en leaks is het inmiddels wel duidelijk dat Apple druk bezig is met een Tile-concurrent. De AirTags moeten een handige gadget worden waarmee je ten alle tijden weet waar je spullen zijn. Een dusdanig goed idee dat ook Samsung ermee aan de haal gaat.

Althans, als de berichtgeving van betrouwbare bron SamMobile juist is. De website meldt vandaag namelijk dat Samsung druk bezig is met een concurrent voor de, nog te verschijnen, AirTags.

‘Samsung komt met handige nieuwe gadget’

Volgens de mensen van SamMobile werkt Samsung aan een nieuwe gadget genaamd Galaxy Smart Tags. Waar het Zuid-Koreaanse bedrijf in eerste instantie lijkt te werken op een AirTags concurrent, gaat het officieel gezien aan het concurreren met Tile. Het bedrijf heeft al een paar jaar handige trackers op de markt die je overal aan kunt hangen of in kunt stoppen. Denk bijvoorbeeld aan een chipje aan je sleutelbos of in je portemonnee. Met de meegeleverde app is het vervolgens mogelijk om te kijken waar deze trackers zich precies bevinden. Erg handig wanneer jij voor de zoveelste keer je portemonnee kwijt bent.

Helaas is er op dit moment nog weinig bekend over de Galaxy Smart Tags van Samsung. Het enige tastbare dat we hebben is een goedgekeurde aanmelding van de Indonesian Telecom Certification (ITC). Het is overigens niet heel gek dat Samsung de stap maakt, want het bedrijf lanceerde in 2018 al een soortgelijke gadget. Het gaat om een tracker die, door middel van een LTE verbinding, constant zijn locatie deelt. Daarbij sluit het hele verhaal uitstekend aan op SmartThings Finds, de dienst die door midel van Bluetooth onder andere telefoons en earbuds op kan sporen.

Samsung Apple Smart Tags
De goedkeurde ITC aanmelding (Afbeelding: SamMobile)

Race tegen Apple

Zoals gezegd is het idee van een tracker niet van Apple, maar Samsung gaat desondanks toch de strijd met het bedrijf aan. Het bedrijf uit Cupertino is achter de schermen druk bezig met de productie van de AirTags. Officieel gezien is dit nog niet bekend, maar er zijn inmiddels dusdanig veel geruchten en leaks dat het bijna niet ander meer kan. Op dit moment gaan er zelfs geluiden dat het product klaar is om gelanceerd te worden. Alleen is de verwachting wel dat dit pas in 2021 gaat gebeuren.

Samsung is op dit moment dus ook druk bezig met zijn eigen Galaxy Smart Tags en het is best interessant om te zien welke van de twee partijen als eerste met het product op de markt komt. Mocht dat het geval zijn, dan lees je dat uiteraard bij WANT!

Reageer op artikel:
Samsung gaat Apple achterna en komt mogelijk met handige nieuwe gadget
Sluiten