Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 10 apr 2018

Samsung onthult slime speaker die zelf niet slim is

Alle tech bedrijving zijn zich langzamerhand op de slimme speaker markt aan het begeven en natuurlijk is Samsung ook van de partij. De Koreaanse techgigant lijkt het echter toch wat anders aan te pakken dan de rest. Zijn Aurora speaker is namelijk zelf helemaal niet slim, maar hij krijgt zijn slimmigheid van je smartphone.

Bluetooth speaker die slim kan worden

Samsung onthulde onlangs zijn Aurora slimme speaker tijdens het South by Southwest (SXSW) evenement van dit jaar. Opvallend aan de speaker is dat alles wat een slimme speaker slim maakt bij de Aurora lijkt te ontbreken.

In principe is het gewoon een Bluetooth speaker, maar dan met de mogelijkheid om veel meer te worden.

Samsung Aurora slimme speaker

Aurora gebruikt processor en mic van je smartphone

Als je namelijk je smartphone erin stopt, wordt Aurora getransformeerd tot een daadwerkelijke slimme speaker. Het apparaat gebruikt onder andere de processorkracht en microfoon van je smartphone om zijn slimmigheden uit te voeren. Hoewel de speaker zelf geen geweldige processor bezit, ziet hij er toch futuristischer uit dan andere slimme speakers.

Hij komt namelijk met een speciaal display dat een poppetje als een soort hologram laat zien. Deze reageert uiteraard op wat je allemaal vertelt tegen de slim geworden speaker.

Goedkope slimme speaker mogelijkheid

Samsung lijkt met de Aurora te mikken op mensen die wel graag een slimme speaker zouden willen, maar geen zin hebben om daar veel geld aan uit te geven.

Door de speaker zelf geen geavanceerde componenten te geven, zou hij in principe redelijk goedkoop verkocht kunnen worden. Een smartphone heeft bijna iedereen wel en op deze manier kun je met wat je al hebt toch goedkoop een slimme speaker in huis halen.

Samsung Galaxy S8 Bixby

Bixby als assistent?

Op zich zou het idee kunnen werken, maar het is de vraag of mensen zin hebben om thuis hun smartphone op te geven door hem als slimme speaker te gebruiken.

Hoewel je hem in de speaker alsnog zou kunnen gebruiken om berichten te versturen en te bellen, kun je bijvoorbeeld geen spelletjes meer spelen. Verder is het natuurlijk de vraag of het de bedoeling is dat Bixby als slimme assistent gaat fungeren en welke smartphones compatibel zullen zijn.

Een andere slimme speaker die net wat anders is dan de rest is de Volareo. Deze slimme speaker uit Rotterdam heeft als doel om minder bekende artiesten te helpen en gebruikt daar een cryptocurrency voor.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Samsung onthult slime speaker die zelf niet slim is
Sluiten