Samsung brengt beste van vlaggenschepen naar goedkope smartphones

Samsung is met zijn Galaxy A-serie druk bezig om het gat met de vlaggenschepen steeds meer te dichten. Dat doet het Zuid-Koreaanse bedrijf door het beste van die flagships voor een grotere groep consumenten toegankelijker te maken. En het lijkt daar voorlopig nog niet klaar mee te zijn.

Een betrouwbare bron, die bekend is met de plannen van Samsung, laat aan The Elec weten dat de consument een steeds betere positie krijgt. Volgens de informatie kunnen mensen met een Galaxy A-smartphone binnenkort een hoop mooie dingen verwachten.

Samsung maakt betaalbare smartphones beter

In de afgelopen paar jaar zijn smartphones in het middensegment, maar ook zeker in het lage segment, een stuk interessanter geworden. Dat heeft vooral te maken met het feit dat dit gedeelte van de markt zich blijf ontwikkelen, waar de top van de markt zijn hoogtepunt zo goed als bereikt heeft. De camerasystemen van twee jaar geleden zijn niet heel veel slechter dan die van nu en de toestellen uit de goedkopere sectoren beschikken over die camerasystemen. Iets waar Samsung zelf ook groot fan van lijkt te zijn.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf is dan voorlopig ook niet van plan om zijn Galaxy A-serie van grote innovaties te ontzien. Zo meldt een betrouwbare bron aan The Elec. Volgens de persoon in kwestie worden de toestellen uit de A-serie binnenkort voorzien van OIS. Dat is een afkorting voor Optical Image Stabilization en zorgt ervoor dat foto’s nog beter uit de verf komen.

Tot op heden is deze functionaliteit alleen beschikbaar voor mensen met een Galaxy Note of een Galaxy S-smartphone, maar Samsung brengt daar verandering in. Zo heeft het bedrijf het plan om de Galaxy A-toestellen van volgend jaar direct van de feature te voorzien.

De nieuwe Galaxy S21 FE

De Samsung Galaxy S21 FE is dan wel niet een goedkope smartphone uit de A-serie, maar is wel een toestel die het beste van beide werelden combineert. Na het succes van vorig jaar lijkt de consument niet te kunnen wachten tot ook de Galaxy S21-serie in een goedkoper jasje wordt gestoken.

Samsung Galaxy S21 FE komt waarschijnlijk sneller dan je denkt

Er is tot op heden nog niet heel veel bekend over de komst van de nieuwe smartphone, al zijn er geluiden dat we een deze weken toch een keer iets gaan zien van het model. Meer weten? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel.

Reageer op artikel:
Samsung brengt beste van vlaggenschepen naar goedkope smartphones
Sluiten