Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 5 dec 2018

Samsung betrapt met foto die helemaal niet door een Galaxy toestel is gemaakt

Het lijkt de afgelopen tijd wel alsof iemand wat voodoo met Samsung heeft uitgevoerd om het bedrijf dwars te zitten en ervoor te zorgen dat ze hele slechte beslissingen nemen. Eerst werd hun display tech op dubieuze wijze doorverkocht aan een Chinees bedrijf en vervolgens blunderde de smartphonemaker door het posten van een promotie tweet voor de Galaxy Note 9 met niks minder dan een iPhone. Nu zijn ze betrapt op iets, waar zelfs diehard Samsung fans echt niet blij mee zullen zijn.

Nog een keer betrapt

Eerder dit jaar werd Samsung betrapt op het gebruiken van stockfoto’s om met de camera kwaliteiten van de Galaxy A8 te pronken. Je zou denken dat ze na hierop betrapt te zijn geworden, zich ergens in een hoekje diep zijn gaan schamen om tot het besluit te komen voortaan de daadwerkelijke camera van het toestel te gebruiken. Overduidelijk hebben ze dat echter helemaal niet gedaan en zijn ze nu juist op heterdaad betrapt op het doen van precies hetzelfde.

nep foto Samsung Galaxy A8 Star
Foto op Samsung site

Geweldige Portrait Mode Galaxy A8 Star

Op de Maleisische site van Samsung wordt namelijk gepronkt met de camera van de Galaxy A8 Star. Er wordt opgeschept over het dual camera systeem met 16 en 24 megapixel lenzen, waarmee je verbluffende foto’s zou kunnen maken. Met name met het Portrait Mode effect zou je briljant kunnen spelen om je foto’s tot leven te brengen. Ter demonstratie van al dit, is er een foto erbij geplaatst, die er inderdaad wel erg goed uitziet.

Betrapt door model op foto

Het probleem is alleen dat die foto helemaal niet is gemaakt met de dubbele camera van de Galaxy A8 Star, maar met een DSLR camera. Wat misschien nog erger is, is dat ze niet eens de moeite hebben genomen om de foto dan zelf te maken met een DSLR camera, maar hem gewoon hebben genomen van een stockfoto website. Op zich is de kans redelijk klein dat je met zoiets wordt gepakt, aangezien dat soort sites behoorlijk wat foto’s aanbieden. Toevallig werd de foto echter gespot door degene die op de desbetreffende foto staat en die toch wel erg zeker wist dat er geen Galaxy toestel aan te pas was gekomen.

Nergens voor nodig Samsung

We hebben het over Dunja Djudjic en in een post op DIYPhotography legt ze uitgebreid uit hoe Samsung haar foto heeft gebruikt om hun Portrait Mode te promoten en hoe ze er toevallig achter kwam. Ze laat meteen het origineel van de foto zien en het blijkt dat de smartphonemaker zelfs ook nog met een fotobewerkingsprogramma aan de slag is gegaan om het bokeh effect aan te passen en de kleuren wat intenser te maken. Foei Samsung en waarom toch? Doorgaans kun je met de Galaxy toestellen gewoon mooie foto’s maken

Origineel nep Samsung Galaxy A8 Star foto
Originele foto

Gekocht of gestolen?

Voor Djudjic blijft de vraag nog of ze de foto inderdaad hebben gekocht of zelfs ook nog hebben gestolen. De foto staat te koop bij de site EyeEm,maar toen ze met het bedrijf contact opnam, bleek dat er geen verkoop naar Samsung stond geregistreerd. Wel zou het kunnen dat Samsung het beeld via Getty Images had gekocht en er nog geen factuur van had gekregen. Toen Djudjic contact opnam met Getty, kreeg ze echter geen antwoord. Op het moment van schrijven staat de befaamde foto nog steeds op de Samsung website en wie weet dat ze niet doorhebben dat wij ze wel doorhebben. Of mogelijk is er een plottwist er is er iets heel anders aan de hand. In ieder geval hopen we dat ze ophouden met nep foto’s gebruiken, aangezien we wel willen weten wat de camera’s echt kunnen. En je gaat je dan ook afvragen wat er nog meer niet klopt. In ieder geval hopen we dat alles wat ze over het Infinity Flex display hebben verkondigd wel echt waar is en dat de Galaxy F een briljant toestel wordt.

 

BGR

Reageer op artikel:
Samsung betrapt met foto die helemaal niet door een Galaxy toestel is gemaakt
Sluiten