Samsung bevestigt: AirDrop-alternatief Quick Share komt naar Galaxy S20

AirDrop is een handige functie waar Apple-gadgetgebruikers al jaren van profiteren. En nu heeft Samsung zijn eigen alternatief klaarstaan. De functie, genaamd Quick Share, zal eerst uitgerold worden naar de Galaxy S20, Galaxy S20+ en de Galaxy S20 Ultra.

Met de functie is het mogelijk om allerlei bestanden razendsnel met je vrienden te delen, laat Samsung weten aan de onderkant van deze webpagina. Onder het kopje van de Galaxy S20-camera staat een korte uitleg over de nieuwe mogelijkheid.

Samsung lanceert eigen versie van AirDrop

Quick Share lijkt ontzettend veel op AirDrop van Apple. Met de functie is het mogelijk te zien welke van je vrienden op dit moment in de buurt zijn. Is er iemand, dan kun je heel snel bestanden naar diegene sturen. In tegenstelling tot AirDrop hoef je niet al die bestanden los naar mensen te sturen, aangezien je één bestand in één keer naar vijf contactpersonen kunt verzenden. Daarmee heeft de gloednieuwe functie voor de gloednieuwe smartphones meteen een streepje voor op de technologie van Apple.

Samsung Galaxy S20
Samsung Galaxy S20-serie. (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Vorige maand verschenen al de eerste screenshot van Quick Share. Daaruit bleek dat de functie verder heel erg gaat lijken op AirDrop van Apple: zo kun je ervoor kiezen dat je alleen bestanden ontvangen wil van je contactpersonen, maar je kunt ook instellen dat iedereen met een compatible Samsung-apparaat je bijvoorbeeld een foto-, video- of audio-bestanden kan geven. Vooralsnog is de optie alleen beschikbaar voor de onlangs aangekondigde Galaxy S20-serie, maar het bedrijf laat weten dat die binnenkort ook naar andere Samsung-smartphones komt.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Samsung het mogelijk maakt dat producten binnen zijn eigen ecosysteem met elkaar kunnen communiceren. Zo bestaat de optie Direct Share al, waarmee je draadloos bijvoorbeeld foto’s vanaf je smartphones naar je Tizen OS-tv kunt sturen. Het lijkt er echter op dat Quick Share de deelervaring een stuk naadlozer gaat maken. Ondertussen werkt Google ook aan zijn eigen AirDrop-alternatief.

Samsung

Reageer op artikel:
Samsung bevestigt: AirDrop-alternatief Quick Share komt naar Galaxy S20
Sluiten