Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 1 feb 2018

Samsung bevestigt grootse Bitcoin mining plannen

Vooral de interesse en ondersteuning van grote bedrijven maken duidelijk dat de cryptomarkt niet enkel een hype is. Het laat immers zien dat ook de gevestigde orde verwacht dat cryptocoins op de lange termijn relevant blijven. Eerder deze week dook er opmerkelijk nieuws op: Samsung is de volgende grote naam die zich op Bitcoin stort.

Samsung bevestigt plannen

Nu blijkt dat te kloppen. Samsung heeft het nieuws nu officieel bevestigd. Dat is huge: ‘s werelds grootste chipmaker stapt in de cryptocurrency-mining industrie. Voor het creëren van nieuwe Bitcoins en het verwerken van transacties is er computerkracht nodig. Die kracht wordt geleverd door miners, die met speciale hardware ingewikkelde wiskundige problemen oplossen.

Pas in 2170 zal naar verwachting de laatste Bitcoin gemined worden. De potentie voor een grote markt op de lange termijn is dus zeer groot. Dat ziet de Koreaanse techgigant ook in. Samsung zet vol in op het produceren van ASIC chips die specifiek voor het minen van cryptocoins zijn ontworpen. Zo efficiënt mogelijk. Daarmee bedient de fabrikant een groeiende markt aan leveranciers van mining-hardware. Samsung richt zich hiermee dus niet op hobbyisten en consumenten.

Samsung Bitcoin minen

Verder geeft het bedrijf nog geen details vrij: “Samsung’s chipbusiness is momenteel bezig met het produceren van cryptocurrency-mining chips. Verder kunnen we op dit moment geen details vrijgeven rondom onze klanten.” Het blijft voorlopig dus onduidelijk welke partijen met Samsung samen gaan werken. Naar verluidt gaat het echter om Chinese bedrijven.

Een goudmijn voor Bitcoin-miners dus, en al helemaal voor Samsung. Helaas is dit enkel een puzzelstukje van de hele mining-puzzel.

Goed nieuws voor Bitcoin miners

Dit betekent niet dat je geliefde videokaarten weer goedkoper worden. De fabrikant produceert enkel de ASIC chips. Die term mag je snel weer vergeten, maar je kunt het zien als processors die zeer efficiënt een specifieke taak uit kunnen voeren. In deze context kunnen ze in dezelfde tijd dus meer Bitcoin minen.

Een goudmijn voor Bitcoin-miners dus, en al helemaal voor Samsung. Helaas is dit enkel een puzzelstukje van de hele mining-puzzel. Videokaarten zijn een ander component, en dus nog steeds essentieel. Slecht nieuws voor gamers, die de prijzen van videokaarten voor computers opeens omhoog zien schieten.

Bitcoin mining

Overigens is er ook ander potentieel slecht nieuws rondom Bitcoin. De Nederlandse overheid heeft duidelijk gemaakt dat het naar de wenselijkheid van een mogelijk verbod aan het kijken is. Hier lees je daar meer over. Geef je ook op voor onze nieuwsbrief, zodat jij meteen op de hoogte bent van de conclusie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TechCrunch

Reageer op artikel:
Samsung bevestigt grootse Bitcoin mining plannen
Sluiten