Samsung brengt als eerste de gebogen OLED TV op de Nederlandse markt

Ruim twee maanden geleden waren we door LG uitgenodigd om getuige te zijn van de eerste Curved OLED TV in Europa. Over de datum waarop deze televisie in de winkels ligt en de prijs kon LG helaas nog niets zeggen. Wel dat-ie in ieder geval in 2013 wordt verwacht. De eerste zijn ze daardoor ondertussen niet meer, want vandaag heeft Samsung het nieuws naar buiten gebracht dat zij de eersten zijn die de Curved OLED TV op de Nederlandse markt brengen. Vanaf vandaag is-ie bij geselecteerde verkooppunten voor een prijs van 7.999 euro verkrijgbaar.

 
Samsung ziet gebogen televisies als de toekomst van het tv-kijken. Met een gebogen televisie is het hele schermoppervlak op gelijke kijkafstand van het oog is. Hierdoor zie je duidelijk elke hoek van het beeld. Het geeft een effect dat je ook in een IMAX-bioscoop ervaart. De beeldkwaliteit is volgens Samsung revolutionair met levensechte kleuren, een snelle responstijd en een ongekend contrast. Het bijzondere van een OLED-scherm is dat elke pixel individueel verlicht kan worden waardoor kleuren er inderdaad levensecht uitzien.

 
Het design ziet verfijnd uit. Anders dan andere telvisies zit er een frame om de televisie gebogen dat tevens als standaard dient. De televisie heeft een diameter van 55-inch en beschikt over de unieke Multi View mode. Hiermee kun je twee verschillende programma’s checken op hetzelfde scherm. Wil jij bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd bekijken en je buddy wil liever een serie kijken dan zetten jullie de bijgeleverde 3D-bril op zodat je allebei op één scherm naar een apart programma kunnen kijken. De bril heeft ingebouwde speakers zodat je los van elkaar de eigen audio in stereo kunt beluisteren. Super nice! Het enige nadeel is alleen wel dat je een bril moet opzetten. En of je deze goed over je eigen bril kunt plaatsen is nog maar de vraag.

Als laatste beschikt deze televisie natuurlijk over de nieuwste Smart TV features zoals de vernieuwde Smart Hub waarmee diensten en entertainment in vijf panels worden verdeeld. Verder geeft S recommendation tips over wat er op televisie komt en zorgt de Evolution Kit ervoor dat de hard- en software automatisch worden voorzien van een upgrade als deze beschikbaar is. We durven nog niet te zeggen of-ie daadwerkelijk 7.999 euro waard is, omdat we ‘m nog niet hebben getest, maar mocht je de Curved OLED TV zelf willen checken dan kun je hier vinden waar-ie te koop is.

Reageer op artikel:
Samsung brengt als eerste de gebogen OLED TV op de Nederlandse markt
Sluiten